Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Σταματά η δωρεάν μεταφορά μαθητών;

Με σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που ανέρχονται στις 200 θέσεις, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή, ξεκινάει η σχολική χρονιά στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Νομού Χανίων. Την άσχημη αυτή κατάσταση έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο παλιότερη απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισε να υλοποιήσει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία καταργείται η δωρεάν μεταφορά των μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Λυκείων που είχαν αναλάβει τα αστικά ΚΤΕΛ στο Νομό Χανίων. Η απόφαση αυτή, βέβαια, δεν αφορά μόνο το Νομό Χανίων, αλλά και δέκα ακόμα νομούς, σύμφωνα με επιστολή του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προς τις ΥΔΕ Νομαρχιών και Νομαρχιακών Τομέων. Οι νομοί που αναφέρονται στη συγκεκριμένη επιστολή του υπουργείου Οικονομίας είναι: Αρτα, Εύβοια, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Μαγνησία, Πιερία, Ροδόπη, ενώ η ίδια απόφαση αφορά και τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής. Να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες τεράστιο πρόβλημα στη μεταφορά τους αντιμετώπιζαν και οι μαθητές των χωριών και των απομακρυσμένων περιοχών της Θεσσαλονίκης και της Λέσβου, καθώς το υπουργείο Παιδείας είχε καθυστερήσει - όπως κάθε χρόνο - να καταβάλει το σχετικό κονδύλι στη νομαρχία, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά των μαθητών.

Η απόφαση αυτή που κοινοποιήθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων καταργεί τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών με αστικά λεωφορεία, καλώντας τους μαθητές να πηγαίνουν στα σχολεία τους είτε με τα λεωφορεία της γραμμής, είτε με τους γονείς τους.

«Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ανέσυρε από το συρτάρι η ΝΔ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφαρμοστεί», δηλώνει στο «Ριζοσπάστη» ο Σταύρος Ζώης, μέλος του Συλλόγου Δασκάλων Νομού Χανίων που γνωστοποιεί πως «σαν σύλλογος, ήδη, έχουμε καλέσει κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονέων και μαθητικών συμβουλίων με σκοπό την ενημέρωση όλων και το συντονισμό της δράσης μας από δω και πέρα.

Ζητάμε την άμεση αναστολή της απόφασης και τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους», τονίζει και καταλήγει ο Σταύρος Ζώης: «Τα προβλήματα είναι πολλά και θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύσεις, χωρίς να δημιουργεί νέα. Λύσεις τόσο για την κάλυψη των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και στα σοβαρά προβλήματα στέγασης και υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία στο Νομό Χανίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ