Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στις 24 Απρίλη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας της πατρίδας ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ. Από τα εφηβικά χρόνια του, στο Πανεπιστήμιο, εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα της νεολαίας. Στην κατοχή γίνεται μέλος του ΚΚΕ και παίρνει ενεργό και δραστήριο μέρος στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές.

Μετά την Απελευθέρωση κυνηγιέται, συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και εξορίζεται στον Αϊ - Στράτη και στη Μακρόνησο.

Στην περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, εξορίζεται και πάλι στα Γιούρα και στη Λέρο.

Με τη μεταπολίτευση δουλεύει δραστήρια στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και στο συνδικαλιστικό κίνημα ως πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων.

Οι σύντροφοι που τον γνώρισαν και δούλεψαν μαζί του θυμούνται πάντα τη μεγάλη προσφορά του στο κόμμα του, τον κομμουνιστή, τον άνθρωπο, ο οποίος αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για το καλό της πατρίδας και των εργαζομένων.

Στη μνήμη του προσφέρω 25.000 δρχ. στην ΚΟ Καλαμαριάς, της οποίας ήταν μέλος και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσα της ζωής του Λούση Καζαντζιάν

* * *

Φωτ.

Στις 15 Απρίλη 2000 πέθανε ο αγαπητός μας ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ. Κηδεύτηκε στις 17 Απρίλη. Πολέμησε τους κατακτητές με το μυδράλιο στο χέρι, στο πλάι του αείμνηστου καπετάνιου Μπελή. Τραυματίστηκε στη μάχη στο 51ο χιλιόμετρο της Αμφισσας και είχε βαριά αναπηρία.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Γκύζη, για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Σούλα

Τα παιδιά Μαριλίνα - Γιώργος

Ο εγγονός Θόδωρος

* * *

Στις 24 Απρίλη 2000 πέθανε σε ηλικία 67 χρόνων η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΡΔΙΚΗ.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Μπάμπης Περδίκης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλατιανής Ιλίου, 30.000 δρχ.

* * *

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (καπετάν Αρης) από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς ήταν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων. Πολέμησε στα αλβανικά βουνά με το βαθμό του λοχαγού. Στην κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ, βγήκε στο βουνό αντάρτης του ΕΛΑΣ και έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Μετά την παράδοση των όπλων από τον ΕΛΑΣ έφυγε στη Γιουγκοσλαβία. Το 1946 χρειάστηκε να μπει παράνομα στην Ελλάδα για οργανωτική δουλιά. Επεσε σε ενέδρα, δεν είχε δρόμο φυγής και αυτοκτόνησε.

Στη μνήμη του ο ανιψιός του Ευθύμιος Βασιλειάδης από τη Λευκώνα Σερρών προσφέρει 55.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του φίλου μας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος με τη δράση του βοήθησε για τα πανανθρώπινα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας - Βύρωνα.

Πάντα θα τον θυμούμαστε και θα παραδειγματιζόμαστε από τη στάση ζωής του.

Οικογένεια Χ.Κ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΙΩΑΝΝΗ και ΕΥΜΟΡΦΙΛΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΑΧΙΝΙΔΗ, προσφέρουμε στην ΚΟ «Στ. Βλδεμίρη» Συκεών 10.000 δρχ.

Κίτσα και Δημήτρης Σαχινίδης

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ προσφέρουμε 20.000 δρχ. στη «Δημοκρατική Μέριμνα» και 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

Αλέκος - Βαρβάρα Μιχαηλίδη

* * *

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΛΕΡΙΔΗ.

Στη μνήμη του η Χρυσούλα και ο Κυριάκος Τηλεντζίδης προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ