Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τη «Σκάλα», στο «Καμπούκι»

Το πρόγραμμά του μέχρι και το Δεκέμβρη, ανακοίνωσε, χτες, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μεταξύ πολλών άλλων, στο πλαίσιο του κύκλου «Μεγάλες ορχήστρες - Μεγάλοι μαέστροι "Σκάλας του Μιλάνου"», με διεύθυνση του Ρικάρντο Μούτι, σε έργα Ντβόρζακ, Μότσαρτ, Βέρντι και Μπραμς. Στον ίδιο κύκλο θα ακολουθήσει η Συμφωνική Ορχήστρα «Τσαϊκόφσκι» της Ραδιοφωνίας της Μόσχας, με μαέστρο τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ (8 και 9/10).

Εξάλλου, με την ευκαιρία των παραστάσεων του περίφημου, παραδοσιακού, θεάτρου «Καμπούκι» στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής οργανώνεται τον Οκτώβρη μεγάλη έκθεση με πρωτότυπα και αντίγραφα χαρακτικών, γνωστών Ιαπώνων ζωγράφων από τον 17ο έως τον 20ό αιώνα. Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του Νοέμβρη.

Στη σειρά «Σκηνικά Θεάματα» θα ανεβαστεί η όπερα του Πιέρο Μασκάνι «Καβαλερία Ρουστικάνα» (πρεμιέρα 31/10), με τις Αγνή Μπάλτσα και Τζιοβάνα Καζόλα, στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πρόγραμμα μέχρι το Δεκέμβρη περιλαμβάνει και τους κύκλους «Μεγάλοι ερμηνευτές», «Ραχμάνινοφ», «Εποχή του μπαρόκ», «Μουσικές Τετάρτες», «Γέφυρες», «Ανατέλλοντα αστέρια» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ