Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
Απλή αποδοχή των προβλημάτων

Φανερώνοντας μια σειρά προβλημάτων, τα οποία πηγάζουν από την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες (πρώην και νυν), αλλά αποφεύγοντας για μια ακόμη φορά να επιλέξει το δρόμο της ευθείας σύγκρουσης με το εμπορευματοποιημένο μοντέλο, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής έδωσε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μια εικόνα για το τι επικράτησε στο χώρο του κλασικού αθλητισμού πριν από τους Ολυμπιακούς. Αν και τα προβλήματα φανερώνουν πλήρως την πραγματικότητα που επικρατεί πίσω από τα φώτα στον ελληνικό αθλητισμό, εντούτοις με τις τακτικές που επέλεξε και η πλειοψηφία της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και χτες αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την υπόθεση Τζέκου - Κεντέρη - Θάνου και το θέμα του ντόπινγκ, παρ' όλο που ένα μέλος του ΔΣ η Λούλα Καρατζά έχει επανειλημμένως καλέσει να ανοιχτεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις για τη ριζική αντιμετώπισή του.

Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι ολυμπιονίκες, αλλά και οι αθλητές του στίβου που συμμετείχαν στους φετινούς Ολυμπιακούς, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των αθλητών, αλλά και που διαιωνίζονται.

Σε ό,τι αφορά στο πώς ο ΣΕΓΑΣ αντιμετώπισε τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οι απλές επιστολές διαμαρτυρίας ή το σταμάτημα των οδοιπορικών σε παιδιά που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα ταλέντων σαν μέτρο πίεσης, ήταν εκ των προτέρων σίγουρο ότι δε θα φέρουν κάποια λύση. Αντίθετα όλο αυτόν τον καιρό η ομοσπονδία απέφευγε τη μορφή της οργανωμένης πάλης ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται στον αθλητισμό και χτες ο Βασίλης Σεβαστής αρκέστηκε σε φραστικές επικλήσεις για «ειλικρινή της βοήθεια στο στίβο» από την πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σημείωσε: «Η φετινή χρονιά άρχισε με οικονομικά προβλήματα. Δε γνωρίζουμε πόσα χρήματα θα πάρουμε. Αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα κατά τη διάρκεια της ολυμπιακής προετοιμασίας». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ο τακτικός προϋπολογισμός της ομοσπονδίας, ενώ έχει εισπραχθεί μόνο το 50% των χρημάτων της ολυμπιακής προετοιμασίας, αλλά και το 40% των χρημάτων που οφείλονται από πέρσι. Από την πλευρά τους αθλητές και αθλήτριες που πήραν το λόγο, σημείωσαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και ζήτησαν την ενίσχυση της στήριξης της πολιτείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ