Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
«Φιέστα» για να κρυφτεί η αλήθεια

Οι αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Eurokinissi

Οι αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Σε πολυτελή φιέστα, ενταγμένη στο βωμό των συμφερόντων, με στοιχεία υποκρισίας για τους ανάπηρους και τις γνωστές αναφορές στο αθλητικό ιδεώδες, που όμως βρίσκονται πολύ μακριά απ' τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία στη χώρα μας συνολικά, αλλά και ειδικότερα στο χώρο της άθλησης, εξελίχθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες για την παρουσίαση των Ελλήνων αθλητών που θα πάρουν μέρος στους 12ους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 17 Σεπτέμβρη στην Αθήνα.

Απ' το βήμα της εκδήλωσης παρέλασαν πλήθος κυβερνητικών στελεχών, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου της χώρας, των συνδικαλιστών των αναπήρων, ακόμα και της Εκκλησίας, παρουσιάζοντας - σε αγαστή συμφωνία - μια σχεδόν ιδεώδη εικόνα για τον αθλητισμό, για τους αναπήρους στη χώρα μας, καλώντας τον κόσμο να γεμίσει τα στάδια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τους αθλητές να φέρουν μετάλλια στη χώρα.

Οι αθλητικοί εκπρόσωποι σχολίασαν ως σημαντικό επίτευγμα την πολυάριθμη αποστολή της παραολυμπιακής ομάδας της Ελλάδας, η οποία στο Σίδνεϊ αριθμούσε 43 αθλητές ενώ τώρα για τη διοργάνωση της Αθήνας φθάνει τα 135 μέλη. Και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων μίλησαν για έργα που διασφαλίζουν την πρόσβαση των αναπήρων στους χώρους άθλησης, στους πολιτιστικούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κανείς δε μίλησε για την απουσία υποδομών για την άθληση των αναπήρων, για τον οικονομικό μαρασμό των αθλητικών σωματείων στη χώρα και των παραδοσιακών χώρων άθλησης των αναπήρων (ειδικά σχολεία, κέντρα αποκατάστασης αναπήρων), για ότι το Κέντρο Αθλησης στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, το μοναδικό έργο που ήταν ενταγμένο στο φάκελο διεκδίκησης της Ολυμπιάδας, δεν έγινε ποτέ. Πολύ περισσότερο κανείς δε μίλησε για την αναγκαία ανάπτυξη γνήσιου μαζικού ειδικού αθλητισμού για τους αναπήρους και χρονίως πάσχοντες, για το ότι η ζωή των αναπήρων στη χώρα εξακολουθεί να γράφεται στο περιθώριο.

«Κερδίσαμε το χρυσό», είπε ανάμεσα στα άλλα η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου, η οποία άδραξε την ευκαιρία της εκδήλωσης για την Παραολυμπιάδα για να διαφημίσει ξανά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Και κάλεσε τους αθλητές να ανεβάσουν την Ελλάδα ψηλά.

Μακριά απ' την πραγματικότητα και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός, είπε ότι η πολιτεία έχει φροντίσει να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για τους Παραολυμπιακούς και ότι θα κερδηθεί και το δεύτερο στοίχημα των Παραολυμπιακών. «Στα Προνοιακά Ιδρύματα της χώρας μας, αρχίζουν τα χαμόγελα», είπε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλος και διαβεβαίωσε ότι τα νοσοκομεία και τα Ιδρύματα Πρόνοιας είναι πανέτοιμα για οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα παρουσιαστεί.

Μετά από αυτά, παρουσιάστηκαν οι αθλητές που πραγματικά συγκινούν με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους και το πάθος τους για ζωή. Οι αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής είναι 135 και θα πάρουν μέρος σε 17 συνολικά αθλήματα της Παραολυμπιάδας: Στην τοξοβολία, στο στίβο, στο μπότσια, στην ποδηλασία, στην ιππασία, στο ποδόσφαιρο 5Χ5 (τυφλών), στο γκόλμπολ, στο τζούντο, στην άρση βαρών σε πάγκο, στην ιστιοπλοϊα, στη σκοποβολή, στην κολύμβηση, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην πετοσφαίριση (καθιστών), στην καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο, στην ξιφασκία με αμαξίδιο και στην αντισφαίριση με αμαξίδιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός των γηπέδων τένις πετάχτηκαν δεκάδες αθλούμενοι (2021-09-17 00:00:00.0)
Πλήρης ετοιμότητα (2016-09-06 00:00:00.0)
Μοιράζουν... ψίχουλα στα σωματεία (2013-12-19 00:00:00.0)
Λόγια και... ενίσχυση ανάλογα με τις επιδόσεις (2004-09-24 00:00:00.0)
«Κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για τους αρμόδιους (2004-09-19 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στη ΓΓΑ (1998-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ