Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα απαιτητικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, ...απαιτητικοί αυτοί οι Ελληνες! Επειδή, δηλαδή, πλήρωσαν (και θα πληρώνουν και για την επόμενη δεκαετία) τις εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει ...να τις χρησιμοποιήσουν κιόλας, και, μάλιστα, δωρεάν;

Δεν έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση έχει μακροπρόθεσμα σχέδια αξιοποίησής τους; Δε γνωρίζουν ότι μπορεί ωραιότατα να αξιοποιήσει τις «παρακαταθήκες» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για παραχωρήσεις επί 50 και 100 χρόνια σε ιδιώτες;

Αφήνουμε το ότι οι όποιες αντιδράσεις στην ιδιωτικοποίηση «εκθέτουν» τους κυβερνώντες. Υπάρχουν υποσχέσεις σ' αυτά τα θέματα, υπάρχουν υποχρεώσεις και συμφωνίες. Ασχετο αν κανείς δεν τις ομολογεί.

ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ, μας προέκυψαν οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες «μεγάλες» χώρες της Δύσης, σχετικά με τις εξελίξεις στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας. Εκφράζουν τη λύπη τους και άλλα τέτοια συναισθήματα.

Μόνο που είναι λίγο περίεργη αυτή η ευαισθησία τους, αφού διακρίνεται για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της. Λυπούνται για τα θύματα του Καυκάσου και καθόλου για τα θύματα του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Παλαιστίνης.

Πόσο, μάλλον, όταν σκεφθεί κανείς ότι μόνον άμοιροι ευθυνών δεν είναι για το λεγόμενο τσετσενικό πρόβλημα.

Οσο για την εκπληκτική τους προθυμία να αποστείλουν στρατιωτικές ενισχύσεις, μόνον ένας ανόητος θα πίστευε ότι έχουν να κάνουν με την προστασία ανθρώπινων ζώων. Μάλλον για προστασία πετρελαϊκών συμφερόντων είναι καλύτερα να μιλάνε.

ΑΣ ΜΗΝ έχει κανείς αυταπάτες, σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι διαφωνία μεταξύ Καραμανλή και Μητσοτάκη, μετά τη χτεσινή τους συνάντηση για την πορεία της οικονομίας.

Οι όποιες διαφορετικές εκτιμήσεις είναι σαφές ότι δεν έχουν να κάνουν με το «τι», αλλά με το «πώς» και το «πότε». Απλώς, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ βιάζεται να δει νεοφιλελεύθερα μέτρα να εφαρμόζονται. Είχε ...καλοσυνηθίσει, άλλωστε, επί ΠΑΣΟΚ και ορισμένα από αυτά τα είχε ψηφίσει τότε, αν θυμάστε.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ