Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Εγινε πιο όμορφο το Κάστρο με το Φεστιβάλ

Σήμερα η ομιλία του Σπύρου Στριφτάρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και αύριο του Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Ανοιξαν χτες το βράδυ οι πύλες του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο Κάστρο της Πάτρας. Η κορυφαία νεολαιίστικη πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση συγκέντρωσε από την πρώτη μέρα, με τη συμμετοχή πλήθους λαού και νεολαίας, τα βλέμματα όλων, καθώς οι επιλογές που είχαν οι επισκέπτες ήταν πάρα πολλές. Οι συναυλίες, τα αφιερώματα, τα πολυποίκιλα δρώμενα, η ερασιτεχνική δημιουργία, τα περίπτερα με τα ταμπλό, οι συζητήσεις, χτες, αλλά και σήμερα και αύριο, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλων.

Το Κάστρο, όπου γίνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις της ΚΝΕ, είναι μάλλον το πιο όμορφο σημείο της Πάτρας και τώρα που ντύθηκε στα χρώματα του Φεστιβάλ έγινε ακόμα ομορφότερο. Η κόκκινη πολιτεία, που στήθηκε με πολύ κόπο και μεράκι, αποτελεί αυτό το τριήμερο το σημείο αναφοράς της Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό πως από κάθε πλευρά είναι ευδιάκριτες οι κόκκινες σημαίες, οι οποίες στέκουν περιμετρικά και ανεμίζουν δίνοντας το στίγμα και τη ζωντάνια αυτής της εκδήλωσης.

Στο εσωτερικό, λοιπόν, μόλις πρωτομπαίνει κανείς, θα δει τις φιγούρες των τριών κλασικών του μαρξισμού (Μαρξ - Ενγκελς - Λένιν) να δεσπόζουν στο χώρο με το σύνθημα: «Στην αναμέτρηση με τον ιμπεριαλισμό οι λαοί θα είναι νικητές». Πέρα από την κεντρική, τη λαϊκή και τη νεανική σκηνή υπάρχουν πολλά περίπτερα με θεματικές ενότητες, όπως ο αθλητισμός, η Παιδεία, του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), κ.ά.

Στην πλευρά που βλέπει προς τη θάλασσα, δεσπόζουν οι μορφές του Τσε και του Φιντέλ με το σύνθημα: «Αλληλεγγύη στην επανάσταση και στο σοσιαλισμό». Λίγο πιο κάτω έχει στηθεί - σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Κάστρου - ο υπαίθριος κινηματογράφος, που αναμένεται να συγκεντρώσει πολλούς από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Η πρώτη μέρα του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» έκλεισε με τη μεγάλη συναυλία του Διονύση Τσακνή.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Πάτρα έχει ως εξής:

Σήμερα, Σάββατο

Νεανική Σκηνή: Μουσικό και ποιητικό αφιέρωμα με τίτλο «Ερωτας ο επαναστάτης» και συναυλίες με τους «D-Noise» και «Blues Burger».

Κεντρική Σκηνή: Μουσικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, στις 9.30 μ.μ. η ομιλία του Σπύρου Στριφτάρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αμέσως μετά (10 μ.μ.) συναυλία με τη ρεμπέτισσα Μαριώ και, τέλος, παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με τη «Φοιτητική ζυγιά».

Αύριο, Κυριακή

Νεανική Σκηνή: Συζήτηση για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και συναυλία με το «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό».

Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με το ροκ συγκρότημα «Ατας Διδοίσθα», στις 9.30 μ.μ. η ομιλία του Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, κι αμέσως μετά (10.45 μ.μ.) συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν βιντεοπροβολές, αφιερωμένες στον Τσε Γκεβάρα, στον Φιντέλ Κάστρο και στην Κούβα, θα πραγματοποιηθούν τουρνουά σκακιού, αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι και βιβλιοπαρουσιάσεις στο χώρο των βιβλιοπωλείων της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, των ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, που λειτουργούν για όλο το τριήμερο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιο πρόγραμμα στις Σκηνές και τα Στέκια στην Πάτρα (2021-09-08 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Πάτρα (2019-07-31 00:00:00.0)
Στις 9 - 10 Σεπτέμβρη στο Κάστρο της Πάτρας (2011-08-28 00:00:00.0)
Ξεκινάει σήμερα κι υπόσχεται πολλά... (2002-09-13 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία (2001-09-12 00:00:00.0)
Πλούσιο νεανικό τριήμερο (2000-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ