Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΟΤΡΟΦΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ακόμα περιμένουν τις επιδοτήσεις

Εκατόν πενήντα παραγωγοί βόειου κρέατος στην Εύβοια στενάζουν αυτή τη στιγμή κάτω απ' το βάρος υποχρεώσεων που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν. Και δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης καταβολής των επιδοτήσεων βοοειδών για το έτος 2003, οι οποίες πρέπει να καταβάλλονται, κανονικά, το πολύ μέχρι τον Ιούλη του επόμενου έτους (στη συγκεκριμένη περίπτωση μέχρι τον Ιούλη 2004). Ετσι, ενώ έχουν περάσει δύο μήνες, η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Εύβοιας (που είχε παραλάβει τις αιτήσεις), η Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης εμπαίζουν και κοροϊδεύουν τους παραγωγούς, ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Ευάγγ. Μπασιάκος έφτασε στο σημείο να ψεύδεται από κρατικού ραδιοφώνου την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζοντας πως οι επιδοτήσεις βοοειδών έχουν πληρωθεί. «Η πραγματικότητα της Εύβοιας, κατάγγειλε στο "Ρ" ο Στάθης Λιαγκάκης, παραγωγός από τη βορειοκεντρική Εύβοια, που τον άκουσε, τον διαψεύδει κατηγορηματικά».

Ομως, φειδωλός στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα μας ήταν και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΑ Εύβοιας, κ. Σταθηγιάννης, στον οποίο απευθυνθήκαμε, λέγοντας ότι η καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων οφείλεται σε προβλήματα (γενικά) που δημιούργησε η ΕΓ Συνεταιρισμών του νομού και πιστεύει ότι σύντομα (!!) θα καταβληθούν, χωρίς να το προσδιορίσει χρονικά.

Να επισημάνουμε εδώ ότι η επιδότηση ανέρχεται στα 150-160 ευρώ το κεφάλι για τις αγελάδες και γύρω στα 120 ευρώ το κεφάλι για τα μοσχάρια, ανάλογα με το πλαφόν που τίθεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ