Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Η αδειοδότηση θα κριθεί από το... ΣτΕ

Το μέλλον της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας θα κριθεί από την απόφαση του ΣτΕ, στην προσφυγή που κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός MAD κατά της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών. Αυτό επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά και σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννης Λασκαρίδης, με τον πρόεδρο του Ε' Τμήματος του ΣτΕ, Μ. Βροντάκη.

Ο Μ. Βροντάκης επισήμανε ότι εντός του Σεπτέμβρη θα βγουν οι αποφάσεις στις προσφυγές που έχουν καταθέσει από τη μία ο τηλεοπτικός σταθμός MAD και από την άλλη της προσφυγής που κατέθεσαν τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί και αφορούν τη νομιμότητα της αδειοδότησης και κατανομής των συχνοτήτων των ραδιοφωνικών σταθμών.

Χτες πάντως ο Ιωάννης Λασκαρίδης επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι όλων των φακέλων των υποψήφιων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έχουν ολοκληρωθεί. Το θέμα των αδειών θα συζητηθεί επίσης σε συνάντηση που ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΣΡ από τον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Ρουσόπουλο και η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Συγχρόνως, η ισχύς των αδειών των ραδιοφωνικών σταθμών λήγει το Μάη του 2005. Ετσι, στο διάστημα Δεκέμβρης - Γενάρης θα πρέπει να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός αδειοδότησης και κατανομής των συχνοτήτων των ραδιοφωνικών σταθμών.

Συγκρότηση... επιτροπών

Σε συνεδρίασή της η Ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε τη συγκρότηση δύο επιτροπών. Η πρώτη επιτροπή, με πρόεδρο τον Δημήτρη Χαραλάμπη και μέλη τους νομικούς Ν. Αγγελή και Π. Καρατζόγλου, θα μελετήσει και θα καταρτίσει προτάσεις για ενδεχόμενη τροποποίηση του νόμου που ορίζει τις προϋποθέσεις για την έκδοση των αδειών στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Στη δεύτερη επιτροπή, πρόεδρος είναι ο Αδ. Μορώνης και μέλη οι επιστήμονες Π. Παπακωνσταντίνου, Κ. Αποστολάς, Αθ. Γιαννός, Γ. Καπετάνιος, Αλ. Οικονόμου και Π. Τυροβολάς. Η επιτροπή αυτή είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση προτάσεων για την ψηφιακή τηλεόραση και θα μελετήσει ανάλογα μέτρα που θα παρθούν για τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που χειρίστηκαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν του ποδοσφαιρικού αγώνα Αλβανία - Ελλάδα, το ΕΣΡ ανέθεσε στον αντιπρόεδρό του, Δημήτρη Χαραλάμπη, να ερευνήσει όλα τα δελτία ειδήσεων που προβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και να ελέγξει αν υπάρχει περίπτωση... ελέγχου των καναλιών.

Σήμερα επίσης, θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία και θα καταλήξει το τελικό κείμενο του Κώδικα Δεοντολογίας για τις διαφημίσεις.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε την οριστική διακοπή της εκπομπής «Τα άστρα στη ζωή μας», η οποία μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό «m.» (Μακεδονία») της Θεσσαλονίκης, ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Επίσης, έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλλει ο τηλεοπτικός σταθμός SEVEN, στον οποίο είχε δοθεί πρόστιμο 200.000 ευρώ για την προβολή «τηλεπαιχνιδιών» με «090». Το πρόστιμο αυτό μειώθηκε σε 100.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ