Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Υπαναχώρηση της διοίκησης για τις απολύσεις

Στην προσωρινή ανάκληση των απολύσεων εννέα εκπαιδευτικών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), που αρνήθηκαν να εργάζονται με άθλιους όρους εργασίας, προχώρησε η διοίκηση του Κέντρου, μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων του ΚΕΑΤ, αλλά και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των εκπαιδευτικών και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Η διοίκηση της Αστικής Εταιρίας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Πρωτοπορία» που έχει συσταθεί απ' το 1997 στο ΚΕΑΤ -διοικείται κατά 97,5% απ' τον πρόεδρο του ΚΕΑΤ Θεοδόσιο Κούλα και κατά 2,5% απ' τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών - απαίτησε απ' τους 12 εκπαιδευτικούς που είχαν προσληφθεί μέσω αυτής να χτυπάνε κάρτα και να παραμένουν στο ΚΕΑΤ πέραν των ωρών διδασκαλίας, κάνοντας όποια άλλη εργασία τους υποδειχτεί. Και όταν εκείνοι αρνήθηκαν απέλυσε τους εννέα απ' αυτούς, τινάζοντας, έτσι, στον αέρα τη σχολική χρονιά και τον εκπαιδευτικό ρόλο του ΚΕΑΤ. Χτες στο ΚΕΑΤ συγκεντρώθηκαν απολυμένοι εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, του ΠΑΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις και αρχικά οι σεκιουριτάδες προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να μπουν στο Κέντρο. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΕΑΤ επιχείρησε να απαγορεύσει στους συνδικαλιστές Σ. Σάββα απ' το ΔΣ της ΟΛΜΕ και Θ. Πατουλιά, στέλεχος του ΠΑΜΕ, να μιλήσουν στους εργαζόμενους, τους προπηλάκισε - χρησιμοποιώντας εκφράσεις του τύπου «εδώ είναι το σπίτι μου» - και κάλεσε την Αστυνομία η οποία κατέγραψε τα στοιχεία των συνδικαλιστών!

Οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του Κέντρου παρέμειναν στο χώρο διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη απόφαση και την τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει η διοίκηση. «Ζητάμε την ανάκληση των απολύσεων και την κατάργηση των εταιριών αυτών. Οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται σε αυτές είναι όμηροι της εκάστοτε διοίκησης, εργάζονται με άθλιους όρους και χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης προς τους μόνιμους υπαλλήλους. Το πρόβλημα πέρα από εργασιακό έχει να κάνει με την εκπαίδευση των τυφλών μαθητών και αποδεικνύει... την ευαισθησία της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα», τόνισε η αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΑΤ Ε. Μηλιαρονικολάκη.

«Οι απολύσεις γίνονται στα πλαίσια της συνολικότερης προσπάθειας υποβάθμισης του ρόλου του ΚΕΑΤ», υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ, ενώ ο Σ. Σάββας υπογράμμισε ότι οι ευθύνες για το κλίμα τρομοκρατίας στο ΚΕΑΤ βαρύνουν πρωτίστως την κυβέρνηση.

Ακολούθησε συνάντηση των εργαζομένων και συνδικαλιστών με εκπροσώπους της διοίκησης που αναγκάστηκε σε υπαναχώρηση. Στο κείμενο που προέκυψε απ' τη συζήτηση αναφέρεται ότι «οι απολύσεις παγώνουν και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις εργασίες τους άμεσα, με δέσμευση το όλο θέμα να λυθεί με συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ