Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ρυθμίσεις - ασπιρίνες για τα χρέη των αγροτών

Μειώσεις επιτοκίων κατά 3 μονάδες στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ανακοίνωσε χτες η διοίκηση της ΑΤΕ

Ψευδείς εντυπώσεις ενόψει της ΔΕΘ και των πρωθυπουργικών εξαγγελιών επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση επαναφέροντας στο προσκήνιο τις υποτιθέμενες ρυθμίσεις για τα συσσωρευμένα δάνεια των αγροτών. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) έσπευσε χτες να ανακοινώσει μέτρα -ασπιρίνες, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτρέψουν το συνεχιζόμενο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ανάλογες... «ευνοϊκές ρυθμίσεις» έγιναν αρκετές στο παρελθόν χωρίς όμως να έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η διοίκηση της ΑΤΕ ισχυρίζεται πως η ρύθμιση αφορά «πάνω από 100.000 αγροτικές οικογένειες», ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν να διαφημίσουν και τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα λεγόμενα πανωτόκια. Για την ώρα είναι άγνωστο το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η ρύθμιση. Η σχετική εγκύκλιος είναι ακόμη στα σκαριά και πρόκειται να δημοσιοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση όσοι από τους «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» ενταχτούν στη ρύθμιση θα αποπληρώνουν τα χρέη τους με επιτόκιο 5% έναντι 8% σήμερα. Επισημαίνουν πως το «1% της μείωσης δίνεται από το κράτος σε εφαρμογή δέσμευσης του πρωθυπουργού». Η χρονική διάρκεια της εξόφλησης μπορεί να φτάσει στα 10 χρόνια με «περίοδο χάριτος» στα 2 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ