Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Εγκλημα στον ΑΗΣ Μελίτης

Νεκρός ο χειριστής Γιώργος Αθανασιάδης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών

Ενας ακόμα εργάτης πλήρωσε με τη ζωή του το μαραθώνιο αντεργατικής επίθεσης που πραγματοποιεί η ΔΕΗ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Ο 44χρονος χειριστής μηχανημάτων έργων Γιώργος Αθανασιάδης τραυματίστηκε βαριά χτες το πρωί ενώ δούλευε στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Μελίτης Φλώρινας και λίγες ώρες αργότερα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, αφήνοντας ορφανά τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Το ατύχημα έγινε στις 8.30 το πρωί, ενώ ο Γιώργος Αθανασιάδης πραγματοποιούσε εξάρμοση στροφείου μύλου λιγνίτη (σπάει το κάρβουνο), με χρήση υδραυλικής πρέσας. Για άγνωστο λόγο έσκασε η βαλβίδα υδραυλικής πίεσης και από την έκρηξη μια σιδερένια μπίλια τον διαπέρασε καταστρέφοντας ζωτικές αρτηρίες και όργανα (πνεύμονα) στην περιοχή της κοιλιακής χώρας και του θώρακα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου οι γιατροί προχώρησαν στις πρώτες επεμβάσεις και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Εκεί κατέληξε στις 2.30 το μεσημέρι.

Οπως κατήγγειλαν συνδικαλιστές, ο ΑΗΣ Μελίτης λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με προσωπικό που απασχολεί μέσω εργολάβων και με δανεικό προσωπικό της ΔΕΗ από τους ΑΗΣ Καρδιάς, Αγίου Δημητρίου, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου.

Απαρηγόρητοι οι συνάδελφοι του νεκρού εργάτη, καταγγέλλουν την αντεργατική πολιτική της ΔΕΗ, που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας κάθε μέρα ρισκάρει τις ζωές των εργαζομένων, κάνοντας εκπτώσεις στα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, ελλιπή συντήρηση μηχανημάτων και υποδομών, ενώ παράλληλα έχει εντατικοποιήσει τη δουλιά και αυξήσει τον αριθμό των ανειδίκευτων εργαζομένων που απασχολεί μέσω εργολάβων.

Την ίδια ώρα που η ΔΕΗ ΑΕ νομίζει πως ξεμπέρδεψε εκφράζοντας τα συλλυπητήρια για το θάνατο του εργαζομένου και ανακοινώνοντας πως «επιτροπή διοικητικής εξέτασης από στελέχη της ΔΕΗ και εκπρόσωπο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος», οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την πολιτική που πρώτα σκοτώνει τους εργάτες και μετά έρχεται ως ελεήμων να δηλώσει τη συμπαράστασή της στις χήρες και στα ορφανά που δημιουργεί. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της ζωής τους στο χώρο δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ