Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ψήφισμα καταδίκης ρατσισμού - εθνικισμού

Ψήφισμα καταδίκης των επεισοδίων σε βάρος Αλβανών οικονομικών μεταναστών, που ακολούθησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ελλάδας - Αλβανίας, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας στην τελευταία του συνεδρίαση.

Στο ψήφισμα, καταγγέλλεται η ανοχή της ελληνικής αστυνομίας απέναντι στις φασιστικές συμμορίες που διοργάνωσαν τα επεισόδια, αλλά και η συνδρομή κάποιων από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα σε βάρος Αλβανών πολιτών που πανηγύριζαν.

Απέναντι σ' αυτά τα κρούσματα ρατσισμού, επισημαίνεται στο ψήφισμα, μόνη λύση είναι ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργαζομένων για κοινά δικαιώματα και απόκρουση του ρατσισμού και εθνικισμού που προωθούν ισχυροί κύκλοι και στις δύο χώρες και την απόκρουση νεοφιλελεύθερων πολιτικών που στόχο έχουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις όλων των εργαζομένων.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε ψήφισμα για τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στο Μπεσλάν. Ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνεται πως «η μόνη λύση για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων είναι η συντονισμένη πάλη όλων των λαών του πλανήτη για την ανατροπή της "νέας τάξης" και τη δημιουργία ενός κόσμου απαλλαγμένου από τον ιμπεριαλισμό και όσων αυτός συνεπάγεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ