Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Ερμητικά κλειστό κρατά το στόμα του ο Τζέκος

Απολογητικό υπόμνημα για την εισαγωγή και κατοχή παράνομων ουσιών κατέθεσε ο Χρήστος Τζέκος, προπονητής των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, στους δύο εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση ντόπινγκ, Σπύρο Μουζακίτη και Αθηνά Θεοδωροπούλου, στο γραφείο των οποίων βρέθηκε χτες για τέσσερις ώρες. Ο Χρ. Τζέκος κλήθηκε να καταθέσει και με την ιδιότητα του μάρτυρα, αλλά και του υπόπτου για εισαγωγή και κατοχή παράνομων ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προπονητής, όπως προηγουμένως και οι δύο αθλητές του, κράτησε το στόμα του κλειστό όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, αρνούμενος ότι τα σκευάσματα που βρέθηκαν στην κατοχή του είναι αναβολικά, ενώ αρνήθηκε κάθε σχέση με την εταιρία «Balco». Επίσης είπε ότι ποτέ οι αθλητές του δεν έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο Χρ. Τζέκος υποστήριξε ότι δεν έχει εισαγάγει παράνομα τα σκευάσματα στην Ελλάδα, παραδέχτηκε όμως ότι δεν έχουν την έγκριση του ΕΟΦ. Για το σωματείο «Αίας» είπε ότι πρόκειται για ένα μικρό σωματείο που πήρε μερικά χρήματα για να βοηθήσει κάποια παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. «Δεν έγινε και κάτι φοβερό» είπε. Σε ερώτηση για το αν θεωρεί τον εαυτό του θύμα, απάντησε: «Οταν είσαι ψηλά πολλά λένε».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τα 30 δείγματα των σκευασμάτων που έχουν κατασχεθεί στις αποθήκες του Χρ. Τζέκου, τα 12 έχουν ήδη ελεγχθεί και περιέχουν τεστοστερόνη και εφεδρίνη που είναι αναβολικές ουσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ