Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Διεκδικούν το δικαίωμα στη δωρεάν μεταφορά

Αποχή από τα μαθήματα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη μαθητές της Καβάλας που διεκδικούν τη δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορεία στα απομακρυσμένα σχολεία όπου φοιτούν. Την κινητοποίηση αποφάσισε το Συντονιστικό Μαθητών Καβάλας, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις των μαθητών στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έρχεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την οποία καταργείται η δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία, με το πρόσχημα ότι υπάρχει αστική συγκοινωνία στην πόλη.

Παρεμβάσεις για την επίλυση του προβλήματος πραγματοποιεί και η Ενωση Γονέων Καβάλας μέσα από επαφές με τους φορείς της πόλης, το δήμο και τη νομαρχία.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυρίως οι μαθητές του 1ου και 4ου Ενιαίου Λυκείου στην περιοχή της Χωράφας, του 3ου ΕΛ και του 4ου ΤΕΕ στην περιμετρική και του 5ο ΕΛ στην περιοχή του Αγίου Σύλλα. Οι μαθητές που φοιτούν στα τρία σχολικά συγκροτήματα τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του περιαστικού Δάσους της Καβάλας, καθημερινά αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται στο σχολείο με ταξί ή να τους μεταφέρουν οι γονείς τους, διότι η αστική συγκοινωνία δε φτάνει ως εκεί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται απάντηση από το υπουργείο Παιδείας για το πώς σκέφτεται να λύσει το πρόβλημα ώστε να εξασφαλίσει τη δωρεάν πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους. Σε περίπτωση που δε δοθεί ικανοποιητική λύση, οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ