Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οξυμένο το πρόβλημα φοιτητικής στέγης

Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη

Από πρόσφατη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από πρόσφατη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Μέτρα για δωρεάν στέγαση των φοιτητών ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες προς στην υπουργό Παιδείας η βουλευτής Λ. Κανέλλη. Οπως επισημαίνει, αυτή την περίοδο φοιτητές από πολλές πόλεις της χώρας που φιλοξενούν ΑΕΙ και ΤΕΙ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ζητώντας λύση και στο ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα φοιτητικής στέγης.

«Ο πολύ μικρός αριθμός φοιτητών που μπορούν να στεγάσουν οι υπάρχουσες φοιτητικές εστίες, η ανυπαρξία σχεδιασμού για δημιουργία νέων ή κάλυψης των αναγκών με ενοικιάσεις ξενοδοχείων, η επιβολή ενοικίου σε όσους διαμένουν σε αυτές, η ιδιωτική κερδοσκοπία σε βάρος των φοιτητών που αναζητούν στέγη, σε συνδυασμό με τις κατά καιρούς δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, που σκιαγραφούν το δρόμο παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με περικοπές και κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας, κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, δύο κύκλους σπουδών κλπ., οδηγούν σε ανύψωση των ταξικών φραγμών σε βάρος των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, που υποφέρουν από την ακρίβεια, τη λιτότητα και την ανεργία. Ταυτόχρονα, προωθούν ακόμη περισσότερο την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης», τονίζει η Λ. Κανέλλη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την, εντελώς δωρεάν, κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τουλάχιστον όσων διαμένουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι κάτω από 35.000 ευρώ, των παιδιών των ανέργων, των πολυτέκνων και αυτών με ειδικές ανάγκες. Ρωτά, επίσης, αν θα επιμείνει η κυβέρνηση στην επιβολή της υποβάθμισης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως αποφασίστηκε στα πλαίσια της ΕΕ και υλοποιούνταν από την προηγούμενη κυβέρνηση ή θα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν πραγματικά Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών όλων των φοιτητών, όπως οι λαϊκές ανάγκες απαιτούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ