Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ
Ολοι μαζί στον αγώνα!

Το πρωτομαγιάτικο μήνυμα της ΕΣΑΚ

«Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο», τονίζει η ΕΣΑΚ στο μήνυμά της για την Πρωτομαγιά, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στον ταξικό γιορτασμό της. Ειδικότερα, αναφέρει:

«Στο χρόνο που πέρασε από την περσινή Πρωτομαγιά, διευρύνθηκαν ακόμα περισσότερο οι ταξικές ανισότητες, ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών ταξικών επιλογών που εφαρμόστηκαν, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς. Η παγκόσμια εργατική τάξη, ο κύριος παραγωγός του πλούτου, βλέπει τον πλούτο που αυτή παράγει, να τον καρπώνεται, να τον απολαμβάνει μια ελάχιστη παγκόσμια ελίτ, την ίδια ώρα που η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, αγκαλιάζει όλο και περισσότερα εκατομμύρια ανθρώπων.

Οι αγωνιστικές σπίθες των εργαζομένων στο Σιάτλ, στο Νταβός, στη Λισαβόνα, στην Κορέα, τη Λατινική Αμερική, στην Ελλάδα, στην Ουάσιγκτον, φωτίζουν το δρόμο της πάλης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων».

Για την Ελλάδα, η ΕΣΑΚ σημειώνει: «παράλληλα με την αύξηση των υπερκερδών και των προνομίων των μονοπωλίων, των τραπεζιτών, του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, αυξήθηκε για την πλειοψηφία των Ελλήνων η φτώχεια, η ανεργία, η καταπάτηση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός και αθλητισμός.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η επίθεση της εργοδοσίας με μαζικές απολύσεις και διαθεσιμότητες, ενάντια στο ωράριο και στα άλλα εργασιακά δικαιώματα, επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, θα συνεχιστεί από κυβέρνηση, εργοδοσία και Ευρωπαϊκή Ενωση, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση».

Επίσης, τονίζει ότι «στο χρόνο που πέρασε, επιβεβαιώθηκε η θέση της ΕΣΑΚ για την αναγκαιότητα συγκρότησης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και η πρωτοπόρα δράση του το ανέδειξε ως τη μοναδική αγωνιστική έπαλξη, ενάντια στην κάστα της εργατικής αριστοκρατίας, που ελέγχει την πλειοψηφία των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων της πατρίδας μας και που ως βασική της επιλογή έχει την παρεμπόδιση της αγωνιστικής ανάτασης των εργαζομένων».

«Σε όλους όσοι θεωρούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μία άνευ όρων παράδοση των εργαζομένων στα αντιλαϊκά και αντεργατικά τους σχέδια, ας δώσουμε τιμώντας την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης τη δική μας μαζική αγωνιστική, πολιτική, ταξική απάντηση», καταλήγει η Παράταξη, που προτρέπει για:

Χτίσιμο του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα με το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ. Συνέχιση του αγώνα για ειρήνη ενάντια στους αμερικανο-ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές. Αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, για υπογραφή ουσιαστικών συλλογικών συμβάσεων, 35ωρο - 5νθήμερο - 7ωρο, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Αγωνιστική ενότητα με τη μικρομεσαία αγροτιά, μικροβιοτέχνες και εμπόρους της πόλης και του χωριού, νέους και νέες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ