Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΓΚΛΗΜΑ εκ προμελέτης - πεταλο Μαλιακού
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αποποιείται των ευθυνών του

Για τη μετακίνηση χιλιάδων μαθητών της επαρχίας και το μπάχαλο της ασυνεννοησίας με την «Αθήνα 2004»

Την προσπάθεια αποποίησης οποιασδήποτε ευθύνης για το τραγικό δυστύχημα με θύματα επτά μαθητές, συνέχισε χτες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα λοιπόν με όσα δήλωσε χτες η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το υπουργείο διένειμε εισιτήρια των αγώνων σε μαθητές από σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «υιοθετήστε ένα άθλημα». Την ίδια στιγμή, η «Αθήνα 2004» δέχτηκε αιτήματα από σχολεία από όλη την Ελλάδα που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, ωστόσο το υπουργείο δεν ενημερώθηκε για αυτή τη μετακίνηση ούτε είχε καλέσει το ίδιο σχολεία της περιφέρειας να παραβρεθούν σε αυτούς.

Το υπουργείο επικαλείται το ότι δεν προβλέπεται ενημέρωση των Κεντρικών Υπηρεσιών για εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και εν γένει μορφωτικές εκδρομές μαθητών, ενώ ήταν χαρακτηριστική η δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι «δεν είμαστε τουριστικό πρακτορείο». Η ίδια κάλεσε «να μην αναζητούνται ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν», δηλώνοντας ότι «το υπουργείο Παιδείας δεν είναι φύλακας των καθημερινών μετακινήσεων ενός εκατομμυρίου μαθητών και των οικογενειών τους».

Η «Αθήνα 2004» ισχυρίζεται ότι κανένα επίσημο έγγραφο που να προσκαλεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες δεν εστάλη προς το σχολείο της Φαρκαδόνας, από όπου προέρχονταν οι μαθητές που συμμετείχαν στη μοιραία εκδρομή με την τραγική κατάληξη. Αυτό δήλωσε ο Διευθυντής Τύπου της εταιρίας Σ. Κοτρώτσος, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει ωστόσο πώς η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας «έφυγε» από αριθμό φαξ της «Αθήνα 2004». Καθώς επίσης και το γεγονός ότι από το ίδιο φαξ εστάλησαν και οδηγίες πρόσβασης στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις... Βέβαια η εξήγηση είναι μάλλον εύλογη, ότι η εταιρία έψαχνε πελάτες αφού έπρεπε να γεμίσουν τα στάδια. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το μπάχαλο της ασυνεννοησίας μεταξύ των φορέων, οδήγησε στο γεγονός του να γίνει μια τεράστια μετακίνηση μαθητών της επαρχίας με δικά τους έξοδα, προς την Αθήνα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ενώ, όπως προκύπτει από καταγγελίες, υπήρξαν και σχολεία που στην κυριολεξία ταλαιπωρήθηκαν, αφού έφτασαν στην Αθήνα χωρίς εισιτήρια και τελικά δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες γιατί δεν υπήρχαν θέσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε το πληροφοριακό τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας «Αθήνα 2004» για τα εισιτήρια. Μπάχαλο δηλαδή με όλη τη σημασία της λέξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ