Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΟΧΙ στην αμερικανική επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας!

Ο Πετρ Σιμονένκο, Α' Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας κι υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας στις προσεχείς εκλογές της 31ης Οκτώβρη,, δήλωσε πως στις 15 Σεπτέμβρη η Dana Rorbacher, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο Ν5102, με τον τίτλο: «Πράξη για την ουκρανική δημοκρατία και τις τίμιες εκλογές 2004». Οπως κατήγγειλε ο ηγέτης του ΚΚ Ουκρανίας, πρόκειται για «μια ακόμη προσπάθεια άμεσης επέμβασης των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας».

«Στο ντοκουμέντο αυτό περιέχονται υποδείξεις που πρέπει ευθύς και οπωσδήποτε να υλοποιήσει το καθεστώς του Λ. Κούτσμα για τη διενέργεια "τίμιων και καθαρών" προεδρικών εκλογών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκλογή του Βίκτορ Γιούσενκο, αυτής της αμερικανικής μαριονέτας στο αξίωμα του προέδρου της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο Π. Σιμονένκο.

Την ίδια ώρα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας σημειώνει πως πάντα βρισκόταν στην αντιπολίτευση προς «τη σημερινή αντιλαϊκή εξουσία». Επανειλημμένα εξέφρασε τη γνώμη του σχετικά με το τι είδους «αντιπολίτευση» είναι ο Β. Γιούσενκο. Οι κομμουνιστές της Ουκρανίας δηλώνουν πως «γι' αυτό εμείς σε καμία περίπτωση δε θα υπερασπίσουμε τους εκπροσώπους των δύο αυτών ολιγαρχικών κλικών, που παράφορα αγωνίζονται για την εξουσία με βρώμικες μεθόδους».

Στη δήλωση του Π. Σιμονένκο σημειώνεται επίσης πως: «Εμείς ως πολίτες κυρίαρχου κι ανεξάρτητου κράτους, που έχει πλήρη δικαίωμα μέλους του ΟΗΕ, καθώς κι άλλων διεθνών οργανισμών με κύρος, εκφράζουμε την αποφασιστική διαμαρτυρία μας ενάντια στις κακόβουλες ενέργειες από τη μεριά των ΗΠΑ σε σχέση με την Ουκρανία και το λαό της. Την ίδια ώρα οι κομμουνιστές ολόψυχα θα υποστήριζαν την ετοιμότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρέχει βοήθεια για τη νόμιμη επιστροφή στην Ουκρανία των χρημάτων, που έκλεψαν από το κράτος κάθε είδους αισχροί Ουκρανοί γραφειοκράτες κι επιχειρηματίες και τα μετέφεραν στις οικονομικές δομές των ΗΠΑ».


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ