Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Συγκροτήθηκε προπαρασκευαστική επιτροπή

Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή (ΕΠΕ) συγκροτήθηκε το περασμένο Σάββατο, για το συντονισμό, την προπαγάνδιση και την καλύτερη προετοιμασία τη συμμετοχής της ελληνικής αποστολής στο 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί στο Καράκας της Βενεζουέλας στις 5 - 13 Αυγούστου 2005, με σύνθημα: «Για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη παλεύουμε ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τον Πόλεμο».

Στην ΕΠΕ συμμετέχουν η ΚΝΕ (ως συντονιστής), η Πανσπουδαστική Κ.Σ., η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η γραμματεία νέων του ΠΑΜΕ, οι σύλλογοι Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, Σπουδαστών Δραματικών Σχολών, Σπουδαστών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, το Συντονιστικό Μεταναστευτικών Συλλόγων και Κοινοτήτων, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΑ κι ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων στη συνάντησή τους το Σάββατο στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, συζήτησαν για τη σημασία του θεσμού του Παγκόσμιου Φεστιβάλ (που μετράει 57 χρόνια ζωής) στις σύγχρονες συνθήκες κι εξέφρασαν τη συμφωνία τους με τη διακήρυξη προς τη νεολαία που συντάχθηκε από την 1η Διεθνή Προπαρασκευαστική Συνάντηση για το προσεχές Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνη του 2004 στη Βραζιλία. Τόσο αυτή η διακήρυξη, όσο και το σύνθημα του Φεστιβάλ, σημειώνει η ΕΠΕ, αποτελούν τη βάση για να μπορέσει το Φεστιβαλικό κίνημα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο να συνδεθεί με τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, με την πάλη για τα δικαιώματά της.

Το επόμενο διάστημα η ΕΠΕ θα απευθυνθεί σε μαζικούς φορείς και οργανώσεις νεολαίας της χώρας μας καλώντας σε συμμετοχή στο πλαίσιο της Επιτροπής, ενώ θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές και διεθνείς συναντήσεις των προπαρασκευαστικών επιτροπών του Παγκόσμιου Φεστιβάλ. Η σημαντικότερη αποστολή της όμως θα είναι η προσπάθεια να γίνει γνωστό το ίδιο το Φεστιβάλ, οι στόχοι και τα αιτήματά τους πλατιά στην ελληνική νεολαία. Γι' αυτό το σκοπό θα εκδώσει ειδικό έντυπο για το Φεστιβάλ που θα το διακινεί σε μαζικούς χώρους νεολαίας, θα επιμεληθεί σχετική ιστοσελίδα στο internet και λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ