Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΕΡΓ. ΚΟΜ. 2005
«Αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα»

Σήμερα η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

Από την περσινή Διεθνή Συνάντηση στην Αθήνα
Από την περσινή Διεθνή Συνάντηση στην Αθήνα
Στις 9 το πρωί σήμερα ανοίγει, με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, η τριήμερη Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Στις εργασίες της Συνάντησης, που έχει τον τίτλο «Αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Μέτωπα πάλης και εναλλακτικές λύσεις» είχαν ως χτες βράδυ δηλώσει συμμετοχή 66 κόμματα, ενώ αρκετά ακόμη έχουν αποστείλει γραπτές παρεμβάσεις και χαιρετισμούς.

Στη Συνάντηση, που πραγματοποιείται καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια από την έναρξη του πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και περισσότερος από ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ - δύο μέτωπα που παραμένουν ακόμη ανοιχτά - θα συζητηθούν ζητήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και κινητοποιήσεων ενάντια στην έξαρση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας.

Στο επίκεντρο θα τεθούν τα διαγραφόμενα σχέδια, το συνεκτικό επιθετικό «όραμα» των κυρίαρχων κύκλων στις ΗΠΑ, και των συμμάχων τους στο G8 και σε στρατιωτικούς συνασπισμούς με κορυφαίο το ΝΑΤΟ, για την «Ευρύτερη Μέση Ανατολή». Αλλά όχι μόνο: Τη συζήτηση θα απασχολήσουν επίσης η δράση του ιμπεριαλισμού στη Λατινική Αμερική, στην Ασία και την Αφρική, οι περιφερειακές συγκρούσεις και ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων που τις προκαλούν, τις ανακινούν ή τις εκμεταλλεύονται για τους δικούς τους σκοπούς. Δεν είναι μόνο οι γεωπολιτικές επιδιώξεις των δυνάμεων αυτών, και το πιο συνηθισμένο πρόσχημα γι' αυτές, που εξακολουθεί να είναι η «τρομοκρατία». Υπό συζήτηση θα τεθεί και η επιθετικότητα σε κάθε χώρα χωριστά από πλευράς κεφαλαίου εναντίον των εργαζομένων, στοιχείο κοινό, με όλη την πολυμορφία του, σε παγκόσμιο επίπεδο.


Από την άλλη, θα συζητηθούν οι νέες εμπειρίες από τους αντιπολεμικούς και ταξικούς αγώνες, υπό το πρίσμα της εναλλακτικής πολιτικής λύσης που προωθούν τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, παλεύοντας για το σοσιαλισμό σε κάθε χώρα χωριστά.

Θα τεθούν, επίσης, στη Συνάντηση ζητήματα που αφορούν στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, ειδικά όσον αφορά σε χώρες όπου τα κόμματα αυτά υφίστανται πιέσεις και διωγμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινάει σήμερα στη Βηρυττό (2012-11-22 00:00:00.0)
Στη Βηρυτό αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα (2012-11-18 00:00:00.0)
Αυξάνονται η απαιτητικότητα και τα καθήκοντα για τους κομμουνιστές (2009-11-24 00:00:00.0)
Για την κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα (2005-02-27 00:00:00.0)
Αναγκαία η ανάπτυξη των αγώνων και της πολιτικής συνείδησης (2004-10-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ