Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κόντρες άνευ ουσίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Μπους ήταν «καλωδιωμένος»; Είχε υποβολέα στο πρώτο ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του για το προεδρικό αξίωμα Τζον Φ. Κέρι; Αυτό φαίνεται ότι απασχολεί πολλά μέσα στις ΗΠΑ και οι Δημοκρατικοί βρήκαν έρεισμα και επιτίθενται. Οι ρεπουμπλικανοί αντεπιτίθενται με φιλμάκι, όπου δείχνουν ότι ο Κέρι είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία.

Ζαλάδα... Αυτή που έχουν και οι Αμερικανοί. Ανάλογα με την ημέρα και το προβάδισμα ενός εκ των δύο στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με την τελευταία, του ABC, ο Μπους έχει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του συνυποψηφίου του Κέρι. Πυρετός προετοιμασιών στα επιτελεία των δύο υποψηφίων για το τελευταίο ντιμπέιτ, πυρετός και στα «κέντρα εξουσίας» που ακόμη μάχονται ανηλεώς για το «ποιος» θα κερδίσει...

Και μπορεί στις ΗΠΑ όλα να φαίνονται ότι θα κριθούν το τελευταίο λεπτό και οι δημοσκοπήσεις να ανατρέπουν η μία την άλλη, όμως δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup και της εταιρίας ερευνών TNS, που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει ότι ο πόλεμος κατά του Ιράκ «κοστίζει» στις ΗΠΑ... Οσον αφορά όμως την Ασία, αφού κατά τη δημοσκόπηση οι περισσότερες χώρες της περιοχής αντιμετωπίζουν πλέον με έντονο σκεπτικισμό την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Θετική γνώμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κυρίως οι κάτοικοι των Φιλιππίνων σε ποσοστό 78% και ακολουθεί η Σιγκαπούρη με 42% και η Ταϊβάν με 39%. Αντίθετα, οι Ινδονήσιοι διατηρούν αρνητική γνώμη για τις ΗΠΑ σε ποσοστό 59%, οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ με 47% και της Μαλαισίας με 38%. Οι πολίτες του Βιετνάμ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό ουδέτεροι έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ