Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΕΡΟΙΑ
Οι μαθητές δεν ξεχνούν

«Δεν ξεχνάμε», «21+7 στο βωμό του κέρδους». Οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω. Χτες στο Μακροχώρι, με τη μαχητική τους πορεία στους δρόμους της Βέροιας, οι νέοι έδειξαν πως η μνήμη των 21 δολοφονημένων συμμαθητών τους στα Τέμπη πριν από ενάμιση περίπου χρόνο και πρόσφατα στο Μαλιακό δεν παραμένει απλά άσβεστη. Αποτελεί και την κινητήρια δύναμη του αγώνα τους, για να μη χαθούν άλλες ζωές στην άσφαλτο, να αποδοθούν οι πραγματικές πολιτικές ευθύνες για τη δολοφονία των συμμαθητών τους και να πάψουν ανθρώπινες ζωές να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Με αποχή από τα μαθήματά τους την τελευταία ώρα οι μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Μακροχωρίου με λεωφορεία έφτασαν στην πλατεία Εληάς της Βέροιας, έχοντας τους γονείς και τους καθηγητές στο πλάι τους και γρήγορα και τους μαθητές των άλλων σχολείων της πόλης. Ακολούθησε πορεία στη Νομαρχία, για να καταλήξουν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας. Τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών εξέφρασε με ψήφισμά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας.

Τη χτεσινή μαθητική κινητοποίηση χαιρέτισαν με κοινή τους ανακοίνωση η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Ημαθίας της ΚΝΕ, καλώντας παράλληλα το λαό με τον αγώνα του να βάλει φρένο στην πολιτική που πριμοδοτεί τα κέρδη του κεφαλαίου ακόμα και με ανθρώπινες ζωές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ