Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.- Πληροφορίες της προσκείμενης στην κυβέρνηση Μουμπάρακ εφημερίδας αλ Αχράμ κάνουν λόγο για «διαφυγή και των τεσσάρων βομβιστών», που εκτέλεσαν την περασμένη βδομάδα το χτύπημα στο αιγυπτιακό θέρετρο Τάμπα με έως και 34 θύματα - ανάμεσά τους 12 Ισραηλινοί. Η ίδια πηγή εντοπίζει «ομοιότητες» με τις επιθέσεις στην τράπεζα HSBC και το βρετανικό προξενείο της Ισταμπούλ και το ξενοδοχείο Μάριοτ στην Τζακάρτα το 2003.

ΤΜΠΙΛΙΣΙ.- Σε συναγερμό τέθηκε η ειρηνευτική δύναμη στην αποσχισθείσα επαρχία της Γεωργίας, τη Νότια Οσετία, όπου μια επίθεση προχθές κόστισε τη ζωή δύο μελών της και τον τραυματισμό άλλου ενός, δήλωσε ο διοικητής της, υποστράτηγος Μαράτ Κουλαχμέτοφ, ο οποίος μίλησε για κίνδυνο «αναζωπύρωσης» της σύγκρουσης.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Υπέρ της χρήσης βίας - που «απεύχεται αλλά δεν αποκλείει» η κυβέρνηση του στρατηγού - «προέδρου»Μουσάραφ - για την απελευθέρωση δύο Κινέζων ομήρων που έχουν απάγει «συνεργάτες της αλ Κάιντα» τάχθηκαν χθες φύλαρχοι στο αυτόνομο Νότιο Ουαζιριστάν, πεδίο ενός ακήρυκτου εμφυλίου που μαίνεται τους τελευταίους μήνες.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΜΟΥΜΠΑΪ.- Ενδιάμεσες εκλογές πραγματοποιούνταν χθες σε σημαντικά ομόσπονδα κρατίδια της Ινδίας - ανάμεσά τους η «βιομηχανική καρδιά» της χώρας Μαχαράστρα και το διαφιλονικούμενο, ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν, Κασμίρ. Αναλυτές ανέμεναν σκληρή μάχη ανάμεσα στο Κογκρέσο και τους ινδουιστές εθνικιστές του Μπαρατίγια Τζανάτα για τα τοπικά Κοινοβούλια και τέσσερις έδρες στο ομοσπονδιακό.

ΜΟΣΧΑ.- Μια γυναίκα τραυματίστηκε χθες από έκρηξη βόμβας χθες σε πολυκατοικία της δυτικής Μόσχας, ενέργεια, που, σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων στο Ιντερφάξ, είχε στόχο επιχειρηματία.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Για «επανάσταση» στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία (!) έκανε λόγο χθες από τις Βρυξέλλες η αποφυλακισθείσα φέτος Κούρδισσα βουλευτής Λέιλα Ζάνα, που ζήτησε «μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» στην εφαρμογή του «νέου» ποινικού κώδικα...

ΣΟΦΙΑ.-«Καυτό Νοέμβρη» προανήγγειλαν χθες τα εργατικά συνδικάτα της Βουλγαρίας, που ξεκινούν κινητοποιήσεις για χρόνια προβλήματα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Απασχόλησης. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν τη 10η Νοέμβρη με διαδηλώσεις στη Σόφια, σύμφωνα με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ