Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ 0-2
«Καθάρισε» ο Νικολαΐδης

Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα σε κάποιο σημείο του αγώνα η ΑΕΚ πήρε ό,τι ζητούσε από τη Νέα Σμύρνη. Νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο, ξέφυγε περισσότερο από το γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την ευρωπαϊκή έξοδο και παρέμεινε στο κυνήγι του ΟΦΗ για την τρίτη θέση, καθώς η διαφορά διατηρήθηκε στα επίπεδα των τριών βαθμών. Τα δύο γκολ που έκριναν τη συνάντηση πέτυχε ο Ντέμης Νικολαΐδης (22', 36'). Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα υποστηρίζοντας πως ο «κιτρινόμαυρος» επιθετικός ήταν σε θέση οφ σάιντ, αλλά δεν έχουν δίκιο. Και τις δύο φορές που ο Νικολαΐδης ξεκίνησε την προσπάθειά του καλυπτόταν.

Η ΑΕΚ υλοποίησε το ποθητό χωρίς ν' αποδώσει ποδόσφαιρο αξιώσεων. Το καθοριστικό στοιχείο που έγειρε υπέρ της την πλάστιγγα ήταν η αποτελεσματικότητα του Νικολαΐδη σε κομβικά σημεία. Βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής και ισάριθμες τα κατάφερε. Ετσι οι φιλοξενούμενοι, έχοντας απέναντι τούς «κυανέρυθρους» που δεν μπόρεσαν να προβάλουν σοβαρή αντίσταση, πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ουσιαστικά είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πουρλιοτόπουλος, Σακελλαρίδης, Κλάεβιτς, Μητσιόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαπουντζής, Χασιώτης (71' Ριμπέιρο), Κάφαλης, Καραϊσαρίδης (46' Μακέδα), Γόγολος, Κρίστιανσεν (60' Σοκολόφσκι).

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Δέλλας, Καραγιάννης, Καψής, Λάκης, Κασάπης, Ζήκος, Πέτκοφ (90' Κοπιτσής), Τσίριτς (88' Μάρκος), Κωνσταντινίδης (71' Μαλαδένης), Νικολαΐδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ