Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΟΦ ΓΙΑ ΤΖΕΚΟ
Κοκτέιλ αναβολικών και ναρκωτικών

Ουσίες που υπάγονται στην κατηγορία των ναρκωτικών εντόπισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) στους ελέγχους που έκανε στα σκευάσματα που βρήκε στις αποθήκες του Χρ. Τζέκου, ομοσπονδιακού προπονητή, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους του προέδρου του ΕΟΦ Δ. Βαγιωνά.

«Οι έλεγχοι απ' τον ΕΟΦ για τα 30 σκευάσματα που βρήκαμε στον Τζέκο έχουν τελειώσει» είπε ο Δ. Βαγιωνάς. Τα περισσότερα σκευάσματα, κατά τον ίδιο, ήταν αναβολικά που απαγορεύονται απ' το νόμο και τα άλλα ήταν ουσίες που υπάγονται στο νόμο 1729 περί ναρκωτικών. Τα στοιχεία, πρόσθεσε, κατατέθηκαν στον εισαγγελέα και το «λόγο τον έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Απαντώντας στην ερώτηση για τη διανομή των φαρμάκων στα γυμναστήρια, ο πρόεδρος του ΕΟΦ είπε ότι ήταν αντίθετος με τους ελέγχους την περίοδο που έγιναν γιατί απλούστατα τα φάρμακα κρύφτηκαν. Επιπλέον οι έλεγχοι ήταν περιορισμένοι καθώς ο ΕΟΦ διαθέτει μόλις τρεις υπαλλήλους ελεγκτές. Ετσι επί ένα μήνα οι ελεγκτές του ΕΟΦ και το ΣΔΟΕ δεν εντόπισαν τίποτε στα γυμναστήρια. Το μόνο που ανακάλυψαν ήταν ορισμένα αναβολικά που πουλούσε ένα κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο Δ. Βαγιωνάς είπε ότι υπήρξαν καταγγελίες από γονείς ότι χορηγούνται χάπια στα παιδιά τους από γυμναστήρια αλλά οι καταγγελίες ήταν αόριστες και - επιπλέον - συνοδεύονταν απ' την επισήμανση ότι υπήρχαν απειλές για τους καταγγέλλοντες και τα παιδιά τους.

Την Τρίτη απολογείται ο Σαμπάνης

Την Τρίτη 19 Οκτώβρη θα παρουσιαστεί στους εισαγγελείς Σπύρο Μουζακίτη και Αθηνά Θεοδωροπούλου, που διενεργούν έρευνα για την υπόθεση των αναβολικών, ο αρσιβαρίστας Λεωνίδας Σαμπάνης, προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος παράβασης του νόμου περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών και παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ. Υπενθυμίζουμε ότι είχε βρεθεί θετικός σε τεστοστερόνη με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην άρση βαρών.

Αιτία της αναβολής που ζήτησε ο αθλητής ήταν ο θάνατος του Βλάση Μπονάτσου, γαμπρού του δικηγόρου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ