Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΛΩΝΑΣ
Ανασφάλεια για 60 εργαζόμενους

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ μιλάνε με τους εργαζόμενους στην πύλη του εργοστασίου
Τα στελέχη του ΠΑΜΕ μιλάνε με τους εργαζόμενους στην πύλη του εργοστασίου
Σε εργασιακή ανασφάλεια βρίσκονται 60 εργαζόμενοι στην επιχείρηση ειδών υγιεινής - απορρυπαντικών «Α. Βλασόπουλος Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» (πρώην «ΣΠΡΕΫ ΠΑΚ») στον Αυλώνα Αττικής.

Η ανησυχία τους κορυφώθηκε προχτές το πρωί, όταν δικαστικός επιμελητής με τη συνοδεία αστυνομικών του Τμήματος Αυλώνα, παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά στην πύλη του εργοστασίου, προκειμένου να εκτελέσει δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέτασσε αποβολή από δυο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, για μη καταβολή των ενοικίων στη μισθώτρια εταιρία «Private Cosmetics ΕΠΕ», του πρώην ιδιοκτήτη της επιχείρησης Αναστ. Γκότση.

Πριν ενάμιση χρόνο, η τότε «ΣΠΡΕΫ - ΠΑΚ» βρισκόταν υπό κατάρρευση, με χρεωμένο τον Α. Γκότση στις τράπεζες και στο ΙΚΑ. Ο Α. Βλασόπουλος, που είναι ιδιοκτήτης άλλης μιας παρόμοιας επιχείρησης στο Μοσχοχώρι Λαμίας, εξαγόρασε τον μηχανολογικό εξοπλισμό της «ΣΠΡΕΫ - ΠΑΚ» και επινοικίασε τις κτιριακές εγκαταστάσεις από τους Α. Γκότση και Π. Μπογδάνο στους οποίους ανήκουν. Για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους δεν κατέβαλε τα ενοίκια στη μισθώτρια εταιρία («Private Cosmetics ΕΠΕ» που έχει συστήσει ο Α. Γκότσης) αλλά στο Ταμείο Παρακαταθηκών.

Αυτή την «μπερδεμένη ιστορία» καλούνται να πληρώσουν από ό,τι φαίνεται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν χωρίς δουλιά. Προσωρινά βρέθηκε η λύση της παράτασης (20 μέρες έως ένα μήνα) μέχρι να εκκενωθούν οι αποθήκες από το εμπόρευμα.

Προχτές βρέθηκαν κοντά στους εργαζόμενους ο Βασ. Κουμπούρας μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Τάσος Ριζόπουλος μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Φαρμακοϋπαλλήλων. Εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και συζήτησαν για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να παλέψουν για να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας. Παρότρυναν δε τους εργαζόμενους να γραφτούν στο κλαδικό σωματείο και πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν την αίτησή τους επιτόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ