Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Βιάζονται να την ξεπουλήσουν

Ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Αρτας (ΟΑΣΝΑ)

Νέα προσπάθεια έκανε η πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρτας - Φιλιππιάδας (ΕΑΣΑΦ), για να ανακόψει το κύμα αντιδράσεων και την έντονη αγανάκτηση των κτηνοτρόφων της περιοχής που έχει προκαλέσει η πραξικοπηματική και παράνομη απόφασή της (της πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) να ξεπουλήσει τις μετοχές (5,02%) της «ΔΩΔΩΝΗΣ» που κατέχει στην ΑΤΕ διευκολύνοντας, έτσι, στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας. Οπως τονίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Αρτας (ΟΑΣΝΑ), αυτή τη φορά, προσπαθούν να συκοφαντήσουν την απόφαση που πήρε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γεωργουσσιών, να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της απόφασης της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΑΣΑΦ.

Η ΟΑΣΝΑ σε ανακοίνωσή της σχολιάζει σχετικά: «Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει ως μοναδικό στόχο την ακύρωση της απόφασης της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΑΣΑΦ για να μην ξεπουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ. Τα όσα ψευδή, ανυπόστατα και εκ του πονηρού διαδίδει ο πρόεδρος της Ενωσης Β. Βαγγέλης (ΝΔ) και η παρέα του, απλώς αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν ότι, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, δεν έχουν ηθικούς ή άλλους φραγμούς. Και στόχος τους δεν είναι να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων, των αγροτών και της Ενωσης, αλλά της Τράπεζας και των συμφερόντων που εξυπηρετεί».

Στην ίδια ανακοίνωση η ΟΑΣΝΑ καταγγέλλει τις πιέσεις που ασκούνται από τη διοίκηση της ΕΑΣΑΦ και από υπηρεσιακούς παράγοντες σε βάρος των εργαζομένων και του Σωματείου της Ενωσης για να συνταχθούν με την απόφασή της. Σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ο πρόεδρος της ΕΑΣΑΦ και η παρέα του, έχουν μάθει καλά το ρόλο τους: Πλαστογραφημένες αποφάσεις ΓΣ, πιέσεις και εκβιασμοί σε αντιπροσώπους και εργαζόμενους για να πετύχουν το ξεπούλημα. Οι μεθοδεύσεις αυτές δεν πρόκειται να περάσουν!».

Τέλος, η ΟΑΣΝΑ καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να στηρίξουν ηθικά και με κάθε μέσο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γεωργουσσιών και με την παρουσία τους την Παρασκευή 22 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στο Πρωτοδικείο Αρτας, όπου θα συζητηθεί, τελικά, η αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της απόφασης του ΔΣ της ΕΑΣΑΦ για ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ