Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Ευθύνες σε Κεντέρη - Θάνου - Τζέκο

Ολοκληρώθηκε η έρευνα των εισαγγελέων

Ανύπαρκτο χαρακτηρίζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Αθηνά Θεοδωροπούλου, που ερευνούν την υπόθεση ντόπινγκ, το τροχαίο ατύχημα των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου το βράδυ της 12ης Αυγούστου. Καταλογίζουν ευθύνες πλημμεληματικού χαρακτήρα τόσο στους αθλητές, όσο και στον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, αλλά και στους αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου. Επίσης, ορισμένοι από τους γιατρούς του ΚΑΤ κατηγορούνται ότι χορήγησαν ψευδείς βεβαιώσεις.

Οι δύο εισαγγελείς ολοκλήρωσαν την ερευνά τους σε ό,τι αφορά το σκέλος της υπόθεσης του ντόπινγκ, για τους Κεντέρη, Θάνου και τον προπονητή τους. Το πόρισμα που συνέταξαν έχει παραδοθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να το μελετήσει για να αποφανθεί για τις περαιτέρω κινήσεις της Εισαγγελίας.

Οι εισαγγελείς ερεύνησαν τη μη εμφάνιση των δύο Ολυμπιονικών στον έλεγχο αντιντόπινγκ, στις 12 Αυγούστου, το τροχαίο στη Γλυφάδα, καθώς και τις δραστηριότητες του προπονητή τους. Οσον αφορά τον τελευταίο, η έρευνα διατάχθηκε μετά από αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, για τις επιχορηγήσεις που είχαν λάβει οι αθλητές και ο ίδιος μέσω του σωματείου «Αίας», ενώ η έρευνα επεκτάθηκε και στην εμπλοκή που φέρεται να είχε ο Χρ. Τζέκος σε εισαγωγή παράνομων σκευασμάτων.

Οι εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα για την υπόθεση του Λεωνίδα Σαμπάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ