Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
«Αποκλιμάκωση» με ... νέα αεροπορική επίθεση

Στα ερείπια του σπιτιού τους...

Associated Press

Στα ερείπια του σπιτιού τους...
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Νέα αεροπορική επιδρομή έκανε χτες στη Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις Παλαιστινίους κοντά στο προσφυγικό στρατόπεδο της Τζαμπάλιγια με πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ελικόπτερο. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για «ομάδα μαχητών» που επιχείρησε να πλησιάσει οχυρές θέσεις του. Πληροφορίες από παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν πως επρόκειτο για δύο μέλη της οργάνωσης «Ταξιαρχίες του Αλ Ακσα» και ένα της «Χαμάς».

Η κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν εξέταζε το ενδεχόμενο να «μειώσει» την ένταση των επιχειρήσεων που ο στρατός διεξάγει τις τελευταίες 18 μέρες, και στις οποίες έχουν βρει το θάνατο σχεδόν 130 Παλαιστίνιοι, δεκάδες εκ των οποίων παιδιά. Ο υφυπουργός Αμυνας, Ζέεβ Μπόιμ, δήλωσε ότι ο στρατός θα αποκλιμακώσει τις κινήσεις του σε μια «χειρονομία καλής θέλησης» προς τους Παλαιστινίους, οι οποίοι άρχισαν χτες το Ραμαζάνι. «Δεν επιθυμούμε να δυσκολέψουμε (την κατάσταση) για τον πληθυσμό», είπε. Αλλά οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν το νέο φονικό, που, όπως ισχυρίστηκε ο στρατός, απέτρεψε επίθεση με αυτοσχέδιο πύραυλο «Κάσαμ». Μάλιστα, ο κατοχικός στρατός ισχυρίστηκε πως ως «ασπίδα», ή «καμουφλάζ», οι τρεις «μαχητές» είχαν μαζί τους «παιδιά που τους βοηθούσαν»... νομιμοποιώντας έτσι εκ των προτέρων κάθε δολοφονία παιδιού.

Οσον αφορά στην υπόθεση του επικεφαλής περιπόλου που κατηγορείται πως γάζωσε το κορμάκι μιας ήδη τραυματισμένης 13χρονης Παλαιστίνιας με κάπου 20 σφαίρες, το προκαταρκτικό πόρισμα της ισραηλινής στρατιωτικής Δικαιοσύνης ανέφερε πως ο υπό διαθεσιμότητα στρατιωτικός «δεν μπορεί να αποδειχθεί» ότι «επιβεβαίωσε το θάνατο» (ορολογία που σημαίνει ρίψη «χαριστικής βολής»). Και αυτό παρότι στρατιώτες που βρίσκονταν μαζί του επιτόπου μίλησαν στον Τύπο και επιβεβαίωσαν ότι ο μη κατονομαζόμενος αξιωματικός άδειασε εξ επαφής έναν ολόκληρο γεμιστήρα στο κορμί του παιδιού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ