Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Προηγείται» - ποιος άλλος - ο Καρζάι

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ποτάμια μελάνης αφιερώνει ο διεθνής Τύπος στις «επιτυχείς εκλογές» του Αφγανιστάν - που κάθε παρά επιτυχείς και εκλογές ήταν. Η Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ, μάλιστα, διερωτήθηκε αν μετά το «θερισμό των σπόρων της δημοκρατίας» (ναι!..) στην υπό κατοχή χώρα, μπορεί υπάρξει «πρόβλεψη για το Ιράκ». Οσο για τις εκατοντάδες καταγγελίες παρατυπιών, παραμερίζονται, αφού μετά τους ωμούς αμερικανικούς εκβιασμούς, οι περισσότεροι και πιο ισχυροί αντίπαλοι του ανθρώπου των ΗΠΑ Χάμιντ Καρζάι απέσυραν τις ενστάσεις τους και υπαναχώρησαν από την αρχική απόφασή τους να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα. Το πιο χαρακτηριστικό, δε, σχετικά με την «ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνήσει» τις καταγγελίες, σημείωσε ανταποκριτής του BBC, είναι ότι σε αυτήν δε συμμετέχει ούτε ένας Αφγανός...

Ετσι, μοιάζει να επικυρώνεται το αποτέλεσμα που επιδίωκαν οι κινητήριες κατοχικές δυνάμεις - ΗΠΑ και Γερμανία - που ήταν η νομιμοποίηση της εξουσίας του Καρζάι.

Ο - και σημερινός - δοτός «Πρόεδρος» φέρεται να λαμβάνει ποσοστό πάνω από 50% βάσει των πρώτων καταμετρήσεων των ψήφων, που πάντως χτες δεν έφθαναν ούτε το 1% του συνόλου.

  • Πληροφορίες της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Μούντο» φέρουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην... Κίνα, και το Πεκίνο να «διαπραγματεύεται» την παράδοσή του με τις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες αυτές μοιάζουν αρκετά τραβηγμένες, όμως η θεωρία της «έκπληξης του Οκτώβρη», δηλαδή της σύλληψης του Σαουδάραβα ώστε να επηρεαστεί υπέρ του Μπους το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζουν να κυκλοφορούν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ