Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Η θέση μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια για τους συμβασιούχους

Παρέμβαση στο θέμα της κρίσης των αιτήσεων των συμβασιούχων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια κάνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στους ΟΤΑ. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει χιλιάδες συμβασιούχους στην ανασφάλεια και την ανεργία. Αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα για μονιμοποίηση και μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Οι δήμαρχοι και οι νομάρχες που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στηρίζουν την πολιτική του δικομματισμού είναι συνυπεύθυνοι για την πολιτική και την επαγγελματική ομηρία χιλιάδων εκτάκτων. Συνεχίζουν προκλητικά τις απολύσεις συμβασιούχων και την ίδια ώρα ετοιμάζονται να προσλάβουν νέους με μερική απασχόληση χωρίς δικαιώματα. Η πλειοψηφία των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πλαγιοκοπούν και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους συμβασιούχους. Επί της ουσίας παίζουν με το δικαίωμα στη δουλιά, όπως έπαιξε τόσα χρόνια στηρίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Η θέση που συνδέει το δικαίωμα στη δουλιά με τις λεγόμενες πάγιες και διαρκής ανάγκες που προβάλλουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, χρησιμοποιείται για τη διαιώνιση του προβλήματος των συμβασιούχων, αποτελεί το φίλτρο μέσα από το οποίο χιλιάδες από αυτούς πετάγονται στο δρόμο.

Η ΔΑΣ και οι εκπρόσωποί της στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που συζητούν αυτές τις μέρες για την τύχη χιλιάδων εργαζομένων, καταγγέλλουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλουν τη στάση των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην καθημερινή πάλη και μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια υπερασπίζονται αποφασιστικά τη θέση:

  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους, εργασία με δικαιώματα.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΔΑΣ καλεί τους συμβασιούχους να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας των εργαζομένων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ στις 21 Οκτώβρη και να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:00 το πρωί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικυρώνει την πολιτική ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων (2006-11-21 00:00:00.0)
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (2006-11-14 00:00:00.0)
Δημαγωγούν σε βάρος χιλιάδων συμβασιούχων (2004-10-19 00:00:00.0)
Απεργούν για το δικαίωμα στη δουλιά (2004-05-29 00:00:00.0)
Πάλη για το δικαίωμα σε μόνιμη δουλιά (2004-05-09 00:00:00.0)
Σύσκεψη για κοινή δράση (2004-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ