Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προανήγγειλε «δόγμα εσωτερικής ασφάλειας»

Τη διαμόρφωση και εφαρμογή ενός νέου δόγματος «εσωτερικής ασφάλειας», με έμφαση στην αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», προανήγγειλε ο Κ. Καραμανλής, δεσμευόμενος για παροχή και των αναγκαίων «μέσων» για την υλοποίησή του.

Μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση για την «ημέρα της Αστυνομίας», ο πρωθυπουργός προσδιόρισε με γενικό, αλλά σαφή, τρόπο την αποστολή των Σωμάτων Ασφαλείας στη «μεταολυμπιακή εποχή», κάνοντας λόγο για «ένα καινούριο ξεκίνημα αποτελεσματικότερης λειτουργίας της Αστυνομίας». Αφού συνεχάρη, άλλη μια φορά, την Ελληνική Αστυνομία «για τη μεγάλη συμβολή της στην εθνική υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων», ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η «κληρονομιά» των Ολυμπιακών Αγώνων θα αξιοποιηθεί, για να επιτευχθεί ο στόχος της «μέγιστης ασφάλειας», φυσικά «με απόλυτο σεβασμό στον κάθε πολίτη και τα ατομικά δικαιώματα». Είπε συγκεκριμένα: «Η υλική και άυλη κληρονομιά των Αγώνων στην Ελληνική Αστυνομία (τα μέσα, η τεχνογνωσία και η εμπειρία, αλλά και η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση και η κοινωνική αναγνώριση) προσφέρουν σήμερα νέες δυνατότητες στο Σώμα και δημιουργούν αυξημένες προσδοκίες στην κοινωνία», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα μπουν στην υπηρεσία της αστυνομίας οι «χαφιεδοκάμερες» και τα συστήματα παρακολούθησης. Τα παραπάνω, συνέχισε, «διευκολύνουν τη διαμόρφωση και την αποτελεσματική εφαρμογή ενός νέου δόγματος εσωτερικής ασφάλειας στη μεταολυμπιακή εποχή». Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στοχεύει την αντιμετώπιση τόσο της εγκληματικότητας, όσο και στον ευαίσθητο τομέα της οδικής ασφάλειας. Ωστόσο, αμέσως μετά, αναφερόμενος στη «σοβαρή ποσοτική και ποιοτική διαφοροποίηση των προβλημάτων ασφάλειας, σχεδόν σ' ολόκληρη την Ευρώπη», αναγόρευσε ως πρώτο πρόβλημα τη «διεθνή τρομοκρατία», ενώ έπονται η «λαθρομετανάστευση, το οργανωμένο και το διασυνοριακό έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών, η εμπορία ανθρώπων, το λεγόμενο "μικροέγκλημα" στις πόλεις». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ» υπήρξε καθοριστικό γεγονός «για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και της εμπιστοσύνης του κόσμου προς την Ελληνική Αστυνομία»!

Η «αποτελεσματικότερη» λειτουργία της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, θα επιτευχθεί και με την «αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της, την ορθολογική κατανομή του έμψυχου δυναμικού της, την απαλλαγή του από αλλότρια έργα, την εφαρμογή αποτελεσματικών δράσεων για την πρόληψη και την αποτροπή, την επέκταση του θεσμού της πεζής περιπολίας, την ενίσχυση της παρουσίας του αστυνομικού στη γειτονιά».

Οσο για τα αιτήματα των αστυνομικών τα παρέπεμψε, όπως τόσα άλλα, στο τέλος της τετραετίας. «Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε στο πλαίσιο της τετραετίας ισχύουν στο ακέραιο», είναι η γνωστή φράση που επανέλαβε ο Κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος και προς το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης τόνισε ότι «η διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον», είναι το βασικό καθήκον της αστυνομίας «στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας». Οι μεγάλοι στόχοι και οι μακροπρόθεσμες πολιτικές, επεξήγησε, περνούν μέσα από την καθημερινότητα των πολιτών. Υπογράμμισε ότι υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα καθώς η «ελληνική αστυνομία σήμερα διαθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν», «το πιο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό», ενώ «έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ