Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλά ΠΑΣΟΚ

Δε μας έφτανε η κυβέρνηση που σιγοντάρει τις εταιρίες διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών στις υπέρογκες αυξήσεις στα υγρά καύσιμα, έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ, που ως κυβέρνηση είχε κάνει «σημεία και τέρατα», να δημαγωγήσει και να θέσει τις δικές του προτάσεις για τη διευκόλυνση των βιομηχάνων.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, ο Χρ. Παπουτσής, που ως αρμόδιος Επίτροπος είχε πρωτοστατήσει στην απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και στην Ελλάδα, πρότεινε, λέει, χτες... «δέσμη προτάσεων» για την αγορά υγρών καυσίμων.

Μεταξύ άλλων, αυτός που όταν οι εργαζόμενοι ζητούσαν μέχρι πέρσι την ικανοποίηση διαφόρων ζωτικών αιτημάτων τους κράδαινε τον εκβιασμό των αντοχών της οικονομίας, ζήτησε να δοθεί επίδομα θέρμανσης. Με πιο επιχείρημα; Με το ότι η ΝΔ είχε... εγκαλέσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν το έδινε το 2003! Πάντως, για να μην ξεχνιόμαστε, υιοθέτησε την άποψη ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου διεθνώς δικαιολογούν ανατιμήσεις σε βιομηχανικά προϊόντα, αλλά πρότεινε εξομοίωση του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο κίνησης στη βιομηχανία με αυτόν για το πετρέλαιο θέρμανσης!

Το καλύτερο ήταν όμως όταν είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρέμβει στην «αγορά», αλλά να τη... ρυθμίσει. Προφανώς όπως τα «ρύθμιζε» το ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ