Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΖΟΕΛ & ΙΘΑΝ ΚΟΕΝ
Ladykillers: η συμμορία των πέντε

Τομ Χανκς και Ιρμα Χολ
Τομ Χανκς και Ιρμα Χολ
Η ταινία είναι «ριμέικ» της μαύρης κωμωδίας που είχε γυριστεί το 1955 με πρωταγωνιστή τον Αλεκ Γκίνες! Σε ετούτη τώρα πρωταγωνιστεί ένας εξίσου πολύ καλός ηθοποιός, ο Τομ Χανκς! Και, επίσης, μια θαυμάσια μαύρη ηθοποιός, η Ιρμα Χολ!

Η ταινία, από ηθοποιούς, ευτύχησε και αυτή τη φορά! Από θέμα, επίσης, ευτύχησε. Κάτι, όμως, δεν πάει καλά με το τελικό αποτέλεσμα! Βρίσκεσαι, βέβαια, τακτικά σε ευφορία, ποτέ όμως δε γελάς με χορταστικό γέλιο. Ευχαριστιέσαι τους πολύ καλούς διαλόγους, όμως, και πάλι δε γελάς φωναχτά. Μειδιάς, απλώς.

Βέβαια, και αυτό δεν είναι λίγο! Οπως δεν είναι λίγο και τα «σπιρίτσουαλ» που ακούγονται. Ούτε τα άλλα «τρελά» και σουρεαλιστικά πράγματα που γίνονται στην οθόνη. Καθώς παρακολουθείς μια καλομελετημένη ληστεία που θα εξελιχτεί σε τραγωδία! Αφού μια φαινομενικά αθώα νοικοκυρά έχει «ανοιχτή μύτη» και οσφραίνεται πράγματα που δεν την αφορούν! Τότε, τι συμβαίνει; Γιατί δεν εκτινάσσεται η ταινία; Να είναι, λέτε, ο «νωχελικός» τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία; Η «αναγγελία» των «αστείων»; Το όνομα των σκηνοθετών που είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό ταλέντο τους; Μπορεί!

Ο καθηγητής Νορ συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των ληστών. Νοικιάζουν ένα δωμάτιο στο σπίτι μιας θρησκευόμενης περίεργης μαύρης κυρίας. Η ληστεία γίνεται. Τα χρήματα του καζίνου φτάνουν στα χέρια τους. Από εκεί και πέρα τα πράγματα στραβώνουν. Ο νικητής... επί της οθόνης!

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ιρμα Χολ, Μάρλον Γουίανς και μια σειρά μικρότεροι ρόλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ