Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Το πάθημα του Μίδα

Η μαγική, χιουμοριστική πένα του συγγραφέα έργων για παιδιά και καταξιωμένου παιδαγωγού Τζάνι Ροντάρι ξαναζωντανεύει το μύθο του βασιλιά Μίδα, στην ξεκαρδιστική κωμωδία με τίτλο «Οι περιπέτειες του βασιλιά Μίδα», που ανεβαίνει αύριο, στο θέατρο «Βεάκη» και θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. και 3 μ.μ., με την υπογραφή της «Πολιτιστικής Παρέμβασης».

Ο άπληστος Φρύγας βασιλιάς, Μίδας, ζήτησε από τον Θεό Διόνυσο να τον κάνει πλουσιότερο, δίνοντάς του την ικανότητα να μετατρέπει σε χρυσάφι ό,τι αγγίζει. Ο Διόνυσος συμφώνησε, με αντάλλαγμα να «συγγενέψει» ο Μίδας με το γένος των Σατύρων, πράγμα που θα του μεγάλωνε τα αυτιά. Ο απερίσκεπτος Μίδας δέχτηκε. Σύντομα όμως, έντρομος ζήτησε από τον Θεό να πάρει πίσω το χάρισμα. Μέσα από μια ξέφρενη εναλλαγή των σκηνών και με πολλά παράδοξα, η ξεκαρδιστική αυτή θεατρική κωμωδία δείχνει πώς ακόμα και ένας βασιλιάς, μετά από μια σκληρή δοκιμασία, μπορεί να γίνει κι εκείνος άνθρωπος.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία - διασκευή Λίλιαν Δημητρακοπούλου, μετάφραση Αννας Κωσταλλά, χορογραφία Κέι Χόλντεν, σκηνικά - κοστούμια Φλώρας Κουτσουμάνου, μουσική Γιώργη Χριστοδούλου. Παίζουν: Μαίρη Γαρίτση, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Κάτια Ζαρκαδά, Τάσος Πολιτόπουλος, Κοσμάς Σταύρου, Γιώργος Τσαπόγας.

Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 210-3830609 και 210-3825773 ή στα τηλέφωνα του θεάτρου 210-5223522.


Σ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ