Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΠΟ
Κι άλλος «νέος» Οργανισμός;

Μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη θα θεσμοθετηθεί με νόμο ο νέος - μόλις περσινός - Οργανισμός του ΥΠΠΟ, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού, Π. Τατούλη, μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, Κ. Καραμανλή.

Η θεσμική μετατροπή του Οργανισμού του ΥΠΠΟ από ΠΔ - όπως είναι σήμερα - σε νόμο αναγγέλθηκε από τον Π. Τατούλη την άνοιξη. Η «εμμονή» της ηγεσίας του ΥΠΠΟ για τον Οργανισμό - ο οποίος άλλωστε δεν «προχώρησε» στην πράξη αφού υπάρχει μεγάλο έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής - εξηγείται με τα κατά καιρούς «συμφραζόμενα», αλλά και δηλωμένα στο πρόγραμμα της ΝΔ για τον πολιτισμό, από τα οποία προκύπτει η ακόμη μεγαλύτερη «εμπλοκή» της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο ίδιος, τον Ιούνιο, δήλωνε πως θέλει ένα ΥΠΠΟ μη «γραφειοκρατικό», αλλά «επιστημονικό». Αφού, λοιπόν, το «όραμα» της ΝΔ είναι η άμεση «εμπλοκή» ιδιωτών και άλλων φορέων (όπως «μη κυβερνητικές οργανώσεις») και στον «σκληρό» πυρήνα του ΥΠΠΟ, δηλαδή σε έργα για την πολιτιστική κληρονομιά, αφήνοντας στο υπουργείο μόνο τη ...«θεωρία», είναι φανερό ότι και η δομή του υπουργείου θα αλλάξει προς το αντιδραστικότερο.

Κατά τ' άλλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης ΑΕ, διευκρινίζοντας ότι εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την ανέγερση και δρομολογείται ο κανονισμός λειτουργίας. Ως το μοναδικό πρόβλημα με το ΝΜΑ είναι η διαχειριστική αρχή και όχι η εκτεταμένη καταστροφή αρχαιοτήτων στου Μακρυγιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ