Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ
«Δεν τσίμπησαν» και συνεχίζουν

Eurokinissi

Να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση αποφάσισαν, με συντριπτική πλειοψηφία στη χτεσινή γενική συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι του περιφερειακού δρόμου Βόλου, διεκδικώντας να πάρουν άμεσα και μέχρι «τελευταίας δεκάρας» τα χρήματά τους και να ξαναπιάσουν δουλιά.

Οι εργαζόμενοι, που έδωσαν μαζικά το «παρών» τους στη γενική συνέλευση - ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή από τότε που ξεκίνησαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις - κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τον εμπαιγμό σε βάρος τους, καθώς τα 320.000 ευρώ που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ότι θα τους δοθούν, αποτελούν «ψίχουλα» και δεν ξεκαθαρίζεται τι και πότε θα γίνει με τα υπόλοιπα που τους οφείλει ο εργολάβος.

Στη συνέλευση, ύστερα και από πρόταση της διοίκησης του Σωματείου, αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι να πραγματοποιούν καθημερινά συγκέντρωση στον περιφερειακό δρόμο, ενώ θα συνεχιστεί η απεργία πείνας των τεσσάρων συναδέλφων τους που έχουν στήσει αντίσκηνα έξω από τη Νομαρχία. Στο μεταξύ χτες το απόγευμα, ύστερα και από έντονες πιέσεις των εργαζομένων και της ΔΑΣ, η ολομέλεια της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου, την Τρίτη στις 7 μ.μ., έξω από τη Νομαρχία.

Ποιοι με ποιους

Συνεχίζεται κανονικά η απεργία πείνας τεσσάρων από τους απλήρωτους εργάτες

Eurokinissi

Συνεχίζεται κανονικά η απεργία πείνας τεσσάρων από τους απλήρωτους εργάτες
Η απόφαση για τη συνέχιση του αγώνα, που εδώ και δύο μήνες δίνουν καθημερινά και με αμείωτη ένταση οι εργαζόμενοι που έχουν συνειδητοποιήσει ότι μόνο έτσι θα βρουν το δίκιο τους, πάρθηκε παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια των στελεχών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, αλλά και άλλων τοπικών παραγόντων να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να τους αναγκάσουν να συμβιβαστούν.

Η επιμονή των εργαζομένων στον αγώνα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και φανερώνει την αποτυχία της κυβέρνησης και των διάφορων «κολαούζων» της να τους «τραβήξουν» στο δρόμο της υποχώρησης και της υποταγής. Ολων αυτών που, με επικεφαλής τον ΠΑΣΚίτη πρόεδρο και τον ΔΑΚίτη γραμματέα του ΕΚΛ, Γ. Καλατζή και Γ. Κίτσο, αντίστοιχα, υπονόμευαν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και επιδίδονται σε μια άνευ προηγούμενου επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ, που πρωτοστάτησε από την πρώτη στιγμή στην οργάνωση της πάλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εν λόγω «γαλαζοπράσινοι» συνδικαλιστές απέκλεισαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, Τ. Τριανταφυλλάκο, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και Β. Λινάρδο, αναπληρωτή γραμματέα από την αντιπροσωπεία που κατέβηκε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην προχτεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Αυθαίρετα απέκλεισαν τους συνεπείς συνδικαλιστές και από την ενημέρωση για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στην Αθήνα, ενώ στη χτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του ΕΚΛ προσπάθησε ν' απαγορεύσει να μιλήσει εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ. Βεβαίως, ο «τσαμπουκάς» του δεν πέρασε κι αποκαλύφθηκαν τα ψέματα του ίδιου και του Γ. Κίτσου, που ισχυρίζονταν ότι κατά την προχτεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ, συμφώνησε με όσους υποστήριξαν ότι μετά την απόφαση Σουφλιά, οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Βεβαίως, η θέση του βουλευτή του ΚΚΕ ήταν σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση, τόσο μέσα στη σύσκεψη, όσο και στις δηλώσεις που έκανε μετά.

Συνεχίζουμε...


Την απόφαση και την αποφασιστικότητά τους να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τον αγώνα, επισημαίνουν με δηλώσεις τους στο «Ρ» εργαζόμενοι του περιφερειακού δρόμου Βόλου.

Ο Χρ. Χριστόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και ένας εκ των απεργών πείνας, τονίζει: «Διεκδικούμε όλα τα λεφτά και θα συνεχίσουμε μέχρι να τα πάρουμε. Οσα ανακοίνωσε ο Γ. Σουφλιάς ότι θα δώσει είναι ψίχουλα για μας. Συνεχίζουμε την απεργία πείνας και παραμένουμε συγκεντρωμένοι στον περιφερειακό για την περιφρούρηση του αγώνα μας».

Ο Νίκος Αρχοντάς, αντιπρόεδρος του Σωματείου κι απεργός πείνας, υπογραμμίζει: «Το αποτέλεσμα της σύσκεψης στην Αθήνα δεν είναι θετικό. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να βρει τη λύση για να πάρουμε πίσω τα λεφτά μας».

Ο Μ. Τίρχας, απεργός πείνας κι αυτός, συμπληρώνει: «Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας».

Ο Θ. Τζιλίκας επισημαίνει: «Δε χρωστάμε εμείς στο ΥΠΕΧΩΔΕ, αυτό μας χρωστάει. Τα λεφτά που υποσχέθηκαν, δε μας φτάνουν για να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες και εν πάση περιπτώσει, διεκδικούμε αυτά που δουλέψαμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ