Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Βαποράκι» των ασφαλιστικών εταιριών η κυβέρνηση

Με το νέο σύστημα ακόμα και οι οδηγοί που δεν ευθύνονται για ατυχήματα, θα πληρώνουν πιο τσουχτερές αυξήσεις, αν πάρουν κλήση για κάποια παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Eurokinissi

Με το νέο σύστημα ακόμα και οι οδηγοί που δεν ευθύνονται για ατυχήματα, θα πληρώνουν πιο τσουχτερές αυξήσεις, αν πάρουν κλήση για κάποια παράβαση του Κ.Ο.Κ.
Σε «ντίλερ» των ασφαλιστικών εταιριών, που αναζητούν τρόπους να αυγατίσουν τα κέρδη των προστατευομένων τους, μετατρέπονται στην ουσία οι κυβερνώντες, με την απόφασή τους να συνδέσουν το «πόιντ σύστεμ» με τα τιμολόγια των ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα και την επικείμενη μαζική αύξησή τους.

Την προκλητική αυτή απόφαση - δέσμευση να προωθήσει άμεσα (μέσα στο 2004) τη σύνδεση του «πόιντ σύστεμ» με τα τιμολόγια και τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα, ανέλαβε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών - Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συγκλήθηκε την περασμένη βδομάδα στη Βερόνα της Ιταλίας. Στην ουσία, πρόκειται για απόφαση που βάζει «φωτιά» στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, μέσω του «πόιντ σύστεμ», κατ' απαίτηση των ασφαλιστικών εταιριών.

Πρακτικά η υπουργική απόφαση σημαίνει ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες θα έχουν σύντομα άμεση πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών που καταγράφεται η «συμπεριφορά των οδηγών» (πόιντ σύστεμ), ώστε στη συνέχεια να επιβάλλουν αυθαίρετα αυξήσεις σε οδηγούς που οι ίδιες θα κρίνουν ότι είναι «απείθαρχοι»! Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση... νομιμοποιεί την απαίτηση των ασφαλιστικών εταιριών να επιβάλουν αυθαίρετα αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ