Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ET3
Με επίκεντρο την περιφέρεια

«H ET3 χωράει όλη την Ελλάδα». Αυτή είναι η επιδίωξη της ΕΤ3 σύμφωνα με τη νέα ηγεσία του σταθμού.

Στο πρόγραμμα, τη φιλοσοφία αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου, στη μελαγχολική εκείνη την ημέρα όμορφη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δ. Τσάμης και ο γενικός διευθυντής Νίκος Κούρτης.

Ο Δ. Τσάμης μίλησε για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του προγράμματος, αλλά και για το στόχο η ΕΤ3 να γίνει το πανελλαδικό περιφερειακό κανάλι, αναδεικνύοντας προβλήματα της περιφέρειας.

«Ελα στην Τρία» είναι και ένα ακόμη σύνθημα του τηλεοπτικού σταθμού, που όπως ισχυρίζεται η ηγεσία του θα είναι ένα πολυσυλλεκτικό κανάλι που θ' αναζητά την την αλήθεια, την κριτική ανάλυση των κοινωνικών φαινομένων. Θ' αγκαλιάσει όλες τις κοινωνικές ομάδες, οι δείκτες της τηλεθέασης δε θα το περιορίζουν στα τείχη των μεγάλων αστικών κέντρων και δεν το αναγκάζουν να καταφεύγει στην εντυπωσιοθηρία και στην «παραμόρφωση της πραγματικότητας που μας περιβάλλει».

Η σχέση της ΕΤ3 με την ΕΡΤ, για τον γενικό διευθυντή της Ν. Κούρτη, είναι «σχέση ανεξάρτητη και ισότιμη». Ο γενικός διευθυντής αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΤ3, όπως είναι το κτιριακό. Το τρίτο κρατικό κανάλι είναι σήμερα διεσπαρμένο σε 5 κτίρια με αποτέλεσμα το κόστος των ενοικίων, όπως είπε ο Ν. Κούρτης να είναι «βαρύ». Το θέμα έχει τεθεί και στην κυβέρνηση και θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει ένα ενιαίο Ραδιομέγαρο.

Πρόβλημα υπάρχει και με τα οικονομικά του τηλεοπτικού σταθμού και η νέα διοίκηση έχει ήδη ζητήσει να καταβάλλεται στο κανάλι το 10% από το ανταποδοτικό τέλος. Ο προϋπολογισμός του 2004 - 2005 είναι 25 εκατ. ευρώ. Τα 22 εκατ. προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος και τα υπόλοιπα από τη διαφήμιση.

Στην ΕΤ3 φαίνεται πως τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχει γίνει η «εισβολή» κυρίως δημοσιογράφων που έγινε στη ΝΕΤ με την αλλαγή της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Δ. Τσάμη δεν έχει διακοπεί καμία σύμβαση, ενώ έχουν υπογραφεί μόνο πέντε νέες συμβάσεις.

Το νέο πρόγραμμα του σταθμού δίνει έμφαση στην ενημέρωση που ξεκινά από τις 9 το πρωί, ενώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα μεταδίδεται στις 19.00.

Οι εκπομπές του τρίτου κρατικού καναλιού, θα έχουν στο επίκεντρο πολιτικά ζητήματα, οικονομικά, θα ταξιδεύουν «Εκτός συνόρων», αλλά και στην ελληνική περιφέρεια. Από το πρόγραμμα δε θ' απουσιάζουν εκπομπές για το βιβλίο, το τραγούδι, την ελληνική παράδοση και την Υγεία.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ΕΤ3 έχει συνδεθεί και με τις σινεφίλ ταινίες. Τη νέα τηλεοπτική χρονιά έχει εξασφαλίσει τη μετάδοση 50 κινηματογραφικών ταινιών σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

Η ΕΤ3 θα ταξιδεύει και στον κόσμο των Σπορ, θα έχει ένα Αθλητικό Σαββατόβραδο, ενώ θα φιλοξενήσει και τα καλύτερα παιχνίδια του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Β' Εθνικής Κατηγορίας.

Στις 22 και 23 Οκτώβρη η ΕΤ3 σε συνεργασία με την «Prix Circom» παρουσίασαν σημαντικά ντοκιμαντέρ όπως μεταξύ άλλων «Η σιωπή των αμνών, η ευτυχία των λύκων» (Κρακοβία - Πολωνία), «Μπέλφαστ τα παιδιά και η κατάρα της ιστορίας», «Η γη υποσχέθηκε στον ουρανό», «Το ζωντανό εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ