Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
Υπόθεση για τρεις

Πρεμιέρα μεθαύριο για το 37ο πρωτάθλημα με πρώτο φαβορί τον Ηρακλή και από κοντά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ο πολυνίκης προπονητής του Πανελληνίου Γιάννης Λάιος

Sportidea

Ο πολυνίκης προπονητής του Πανελληνίου Γιάννης Λάιος
Σέρβις θα έχουμε το ερχόμενο Σάββατο καθώς αρχίζει το 37ο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος.

Για μια ακόμη χρονιά τρεις θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις το φετινό τίτλο.

Πρώτο λόγο δείχνει να έχει ο Ηρακλής που έδειξε τα... δόντια του στον τελικό του σούπερ καπ απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι επίσης ένα από τα λογικά φαβορί. Ο τρίτος της παρέας αναμένεται να είναι ο Ολυμπιακός. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι δυναμικότητα των 12 μονομάχων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Με στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων (περσινός πρωταθλητής) οι πράσινοι πέφτουν στη «μάχη» έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στις τάξεις τους. Ο μέσος όρος ηλικίας έπεσε αισθητά, όμως το θέμα είναι αν οι νέοι παίκτες «δέσουν» γρήγορα, δημιουργώντας ένα καλό σύνολο, αντάξιο του περσινού. Φέτος αλλάζει και έδρα αφού θα μετακομίσει στο κλειστό της Γλυφάδας. Προπονητής είναι ο έμπειρος Στέλιος Καζάζης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Υποστήριζαν πολλοί πέρσι ότι οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τον παίκτη ηγέτη. Φέτος μερίμνησαν και στο λιμάνι ήρθε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη, ο Αργεντινός Μάρκος Μιλίνκοβιτς! Ετσι σε συνδυασμό με το βασικό κορμό (Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Τσακιρόπουλος, Δημητρακόπουλος) και την προσθήκη του Χατζηαντωνίου, οι Πειραιώτες βάζουν πλώρη για τίτλο. Αυτό ελπίζει και ο νέος κόουτς Αργεντίνος Κλαούντιο Κοέγιο.

Ο Μάριος Γκιούρδας νέα μεταγραφή του πανίσχυρου Ηρακλή

Sportidea

Ο Μάριος Γκιούρδας νέα μεταγραφή του πανίσχυρου Ηρακλή
ΗΡΑΚΛΗΣ: Ενας... γαλαξίας αστέρων προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αλλά και να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο νέος Ηρακλής είναι ικανός για πολύ ψηλά. Ο τεχνικός του «Γηραιού» Αλέκος Λεώνης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αφού διαθέτει παίκτες μεγάλης αξίας που μπορούν να κάμψουν την αντίσταση οποιουδήποτε αντιπάλου.

ΠΑΟΚ: Ο στόχος για το «Δικέφαλο του βορρά» είναι σχεδόν ίδιος. Ξεκινάει για την κατάληψη της 4ης θέσης και ταυτόχρονα την έξοδό του στην Ευρώπη. Βάσει του έμψυχου υλικού που διαθέτει ο κόουτς Γιώργος Χριστόπουλος δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα παραπάνω.

ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ: Με μπούσουλα την πετυχημένη περσινή πορεία οι παίκτες του Γιάννη Νικολάκη θα προσπαθήσουν για κάτι ανάλογο. Ο μεγάλος παίκτης της ομάδας Νίκος Ρουμελιώτης έμεινε στην Πάτρα και με τη μεταγραφή του διεθνή Χρύσανθου Κυριαζή κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η... μητέρα του ελληνικού βόλεϊ θα προσπαθήσει να έχει μια σταθερή πορεία που θα τη φέρει σε μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Βασικό όπλο της ο κόσμος της. Προπονητής είναι ο πεπειραμένος Τάσος Κουμπλής.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Πιο δύσκολα από ό,τι πέρσι θα μείνει στην κατηγορία η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη. Εγινε ριζική αλλαγή στο ρόστερ και έτσι η μάχη της παραμονής θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Θετική ήταν η περασμένη χρονιά για το συγκρότημα του Εβρου αφού με σχετική ευκολία έμεινε στη μεγάλη κατηγορία. Το ίδιο επιθυμεί και φέτος με στήριγμα τον Νίκο Σαμαρά που ύστερα από μεγάλη καριέρα επέστρεψε στις ρίζες του. Τεχνικός ηγέτης ο Ανέστης Γιαννακόπουλος.

ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ: Το συγκρότημα του Σωτήρη Δρίκου ήταν η μεγάλη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος. Στην πρώτη του παρουσία στην Α1 πήρε το κύπελλο ύστερα από μια σεζόν με πολλά οικονομικά προβλήματα. Η ομάδα είναι νεανική και στόχος της δεν είναι μόνο η αποφυγή του υποβιβασμού.

ΟΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Ανεμος αλλαγής στο Ρέθυμνο αφού ήρθαν 11 νέοι παίκτες και προπονητής ο Χρήστος Ντόζης. Η παραμονή είναι πάνω από όλα το κύριο μέλημα και ό,τι ήθελε προκύψει.

ΜΙΛΩΝΑΣ: Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια για το συγκρότημα της Νέας Σμύρνης. Το ιστορικό σωματείο στοχεύει αποκλειστικά να μείνει στην κατηγορία. Προπονητής ο Γιώργος Μπακοδήμος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Η ομάδα των Ολυμπιονικών επέστρεψε και αυτή στην Α1 και θέλει κάτι παραπάνω από την παραμονή. Μία θέση στην 8άδα. Προπονητής ο πολύπειρος Γιάννης Λάιος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα πρωταθλήματα από το 1969 και ως τώρα αφού έχει στην τροπαιοθήκη του 19 έπαθλα. Ακολουθεί ο αιώνιος αντίπαλος Παναθηναϊκός με 13 κατακτήσεις, ενώ δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, Αρης και Ηρακλής έχουν από έναν τίτλο.

Οι πολυνίκες τεχνικοί είναι: Γιάννης Λάιος (Ολυμπιακός) με 6 (1987, 88,89,90,91,92), Σάβας Γκροστάνοβιτς (ΠΑΟ) 4 (1970, 71,72,73), Κυριάκος Παντελιάς (Ολυμπιακός) 4 (1976, 78,79,80), ενώ από 2 οι Ζόραν Γκάετς (Ολυμπιακός 1999, 2000), Ντιμίτρι Ζαχάριεφ (Ολυμπιακός 1981,83), Βλαντιμίρ Κόντρα (Ολυμπιακός 1993,94), Τάσος Κούμπλης (ΠΑΟ 1986, Ολυμπιακός 2000), Γιάνους Μπάντορα (ΠΑΟ 1984,85), Ανδρέας Μπεργελές (ΠΑΟ 1975,77), Στέλιος Προσαλίκας (ΠΑΟ 1994,95)

Οι πολυνίκες αθλητές: Μιχάλης Τριανταφυλλίδης 12 τίτλοι, Στέφανος Πολύζος 11 τίτλοι και από 10 Γιάννης Γαλάκος, Ανδρέας Θεοδωρίδης και Γιώργος Ντράγκοβιτς.


Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ