Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ομορφος... ουρανός

Σκηνή απ' την ταινία «American beauty», του Σαμ Μέντες
Σκηνή απ' την ταινία «American beauty», του Σαμ Μέντες
Ο Τάκης Κανελλόπουλος υπογράφει τη σκηνοθεσία του βραβευμένου πολεμικού δράματος «Ουρανός», που θα προβληθεί σήμερα Πέμπτη, στις 23.00, από τη ΝΕΤ.

Ο πόλεμος της Αλβανίας, δοσμένος μέσα από τραγικές ιστορίες ανθρώπων που χάθηκαν σε αντίστιξη με την προηγούμενη ειρηνική ζωή τους. Ο υπερβολικά λυρικός τόνος της ταινίας σήμερα φαίνεται λίγο αφελής, όμως το 1962 που γυρίστηκε η ταινία, ο «Ουρανός» ήταν ένας σταθμός στο ελληνικό σινεμά και η πρώτη ανεξάρτητη παραγωγή με καλλιτεχνικά κριτήρια. Το σενάριο ανήκει στον Γιώργο Κιτσόπουλο, ενώ η μουσική στον Αργύρη Κουνάδη. Παίζουν: Φαίδων Γεωργίτσης, Τάκης Εμμανουήλ, Ελένη Ζαφειρίου, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Νίκος Τσαχιρίδης, Σταύρος Τορνές.

Απ' το «Star» θα παρακολουθήσουμε την κοινωνική σάτιρα «American beauty», σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες.

Ο Λέστερ Μπέρναμ διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής του και περνά την κρίση της μέσης ηλικίας. Εχει γίνει κυνικός και έχει πειστεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγωνίζεται για τίποτα πια. Αυτό βέβαια έχει αντίκτυπο στη σχέση του με τη σύζυγό του, Καρολάιν, μια γυναίκα, που ενώ εξωτερικά δείχνει ότι έχει τον έλεγχο στη ζωή της, κατά βάθος αισθάνεται μόνη και απελπισμένη. Η κόρη τους, Τζέιν, πάσχει από κατάθλιψη και έλλειψη αυτοπεποίθησης, πιστεύει ότι είναι άχαρη και άσχημη. Βέβαια η καλύτερη φίλη της, Αντζελα, δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να τη βοηθήσει, αφού η τελευταία είναι εκπληκτικά όμορφη, υπεροπτική και φιλοδοξεί να γίνει μοντέλο. Ομως, δεν είναι μόνο η Τζέιν που πιστεύει ότι η Αντζελα είναι όμορφη και ελκυστική. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Λέστερ, που αισθάνεται μια ακατανίκητη έλξη γι' αυτήν... Πρόκειται για μια καυστική σάτιρα των ηθών της σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας, που κέρδισε πέντε «Οσκαρ» (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας και α' ανδρικού ρόλου). Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Ανέτ Μπένινγκ, Θόρα Μπερτς, Πίτερ Γκάλαγκερ, Σκοτ Μπάκουλα, Γουές Μπέντλεϊ («Star», 23.00).

Απ' τον ΑΝΤΕΝΝΑ θα μεταδοθεί μια ενδιαφέρουσα ταινία εποχής «Οι φλόγες του πολέμου», σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ομως διατηρεί μέχρι σήμερα τη γοητεία της, χάρη το απαράμιλλο καστ των πρωταγωνιστών της. Δυο ισχυρά έθνη, η Βρετανία και η Ισπανία, εμπλέκονται σε πόλεμο, ενώ η δυναμική βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετωπίζει ένα σοβαρό δίλημμα ανάμεσα στο καθήκον και τις προσωπικές της επιθυμίες... Παίζουν: Λόρενς Ολίβιε, Φλόρα Ρόμπσον, Βίβιαν Λι, Ρέιμοντ Μάσεϊ, Τζέιμς Μέισον (ΑΝΤΕΝΝΑ, 03.45).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ