Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέες διώξεις αγροτών

Στιγμιότυπο από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2002 για τις οποίες διώκονται αγρότες
Στιγμιότυπο από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2002 για τις οποίες διώκονται αγρότες
Νέο μπαράζ αγροτοδικείων ξεκινά τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλία, καταδεικνύοντας το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία χρησιμοποιεί τις ίδιες αντιδημοκρατικές και τρομοκρατικές μεθόδους όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. Κι ενώ βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πολλά αγροτοδικεία, πριν λίγες μέρες έφτασε σε 21 αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου κλητήριο θέσπιμα σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη στις 21 Μάρτη του 2005 επειδή συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοέμβρη 2002 μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, όταν τα τρακτέρ έσπασαν τον κλοιό των αστυνομικών και έφτασαν στην είσοδό του.

Οσον αφορά στις δίκες αγροτών που ακολουθούν το επόμενο διάστημα συγκεκριμένα είναι:

  • Την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Νοέμβρη, δεκάδες Λαρισαίοι αγρότες από τα χωριά Μεγάλο Μοναστήρι, Ελληνικό, Αγναντερή, Νέο Περιβόλι, Βρυότοπο, Κιλελέρ, Τσαριτσάνη, Μικρό Ευίδριο και Αμπελώνα, θα δικαστούν και πάλι με την κατηγορία της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών» κατά τη διάρκεια μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης, τον Φλεβάρη του 2002, που είχε γίνει στη νέα και παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας - Βόλου.
  • Τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 5 αγρότες του νομού Τρικάλων επειδή αγωνίστηκαν διεκδικώντας το δίκιο τους. Το κατηγορητήριο σε βάρος τους αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν από τις 6 έως τις 11 Απρίλη του 2002 στο δρόμο Λάρισας - Τρικάλων, στο ύψος του Κεραμιδίου. Οι αγρότες που θα δικαστούν είναι οι Σπ. Τσιοτινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη», Γ. Δηλεμήτης, Χρ. Δομάκης, Αντ. Γκιώμπρης και Χρ. Μάλλιος.

Οι νέες διώξεις τον αγροτών εκτός από τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης αποδεικνύουν, επίσης, και τον εμπαιγμό της ΝΔ σε βάρος της αγροτιάς η οποία προεκλογικά υποσχόταν ότι θα βάλει τέλος στα αγροτοδικεία προκειμένου να υφαρπάξει την αγροτική ψήφο και οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, τ' αγροτοδικεία συνεχίζονται. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας απαντώντας, πρόσφατα σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Αντ. Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, με την οποία ζητούσε να σταματήσουν οι δίκες και οι καταδίκες των αγροτών, είπε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμιά ενέργεια για να μπει τέλος στο αίσχος των αγροτοδικείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ