Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΑΣΟΥ
Διώκεται συνδικαλιστής ναυτεργάτης

Την απόλυση του γενικού γραμματέα της Ενωσης Ναυτικών « Η ΘΑΣΟΣ» από το πλοίο «ΚΑΒΑΛΑ» ανακοίνωσε προχτές η πλοιοκτήτρια εταιρία ΝΕΚ

Στο στόχαστρο των εφοπλιστών και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχει μπει το αγωνιστικό ναυτεργατικό σωματείο Ενωση Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ». Προχτές η Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας ανακοίνωσε την απόλυση του γενικού γραμματέα του σωματείου Κωνσταντίνου Ντούκα από το φέρι μποτ ανοιχτού τύπου «ΚΑΒΑΛΑ»! Η δίωξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του σωματείου, καθώς από πέρσι οι εφοπλιστές που εκμεταλλεύονται την πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Θάσου, με την κάλυψη του υπουργείου, έχουν επιχειρήσει μια σειρά παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, από τις οποίες οι περισσότερες αποκρούστηκαν.

Ο συνδικαλιστής, ο οποίος βρίσκεται σε άδεια, έμαθε για την απόλυσή του όταν πέρασε από το λογιστήριο της εταιρίας για οικονομικές εκκρεμότητες. Οταν ζήτησε να μάθει το λόγο της απόλυσης, η απάντηση ήταν: «Κατ' εντολή του πλοιοκτήτη»! Η εταιρία, επεκτείνοντας την παρανομία, «έφαγε» από το συνδικαλιστή και τμήμα των αποδοχών που ορίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας, για τις μέρες αδείας! Ανάλογες διώξεις έχουν αντιμετωπίσει ο πρώην γραμματέας του σωματείου, ο ταμίας, ακόμα και ο πρόεδρος Αλέκος Λουβουλούδης!

Με επιστολή προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, τη ΓΣΕΕ, την ΠΝΟ και αλλού η Ενωση Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ» καταγγέλλει την επιχειρούμενη απόλυση του γενικού γραμματέα, την οποία χαρακτηρίζει παράνομη και καταχρηστική. Απαιτεί άμεσα να ανακληθεί και επισημαίνει ότι γίνεται: «Για λόγους συνδικαλιστικής δράσης. Είναι δε συνέχεια προηγούμενων διώξεων μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας και μελών της Ενωσής μας». Τονίζει ακόμα ότι αυτές οι ενέργειες κλιμακώνουν την ήδη υπάρχουσα τρομοκρατία που έχουν επιβάλει στα καράβια οι πλοιοκτήτριες εταιρίες ΑΝΕΘ, ΝΕΚ, ΝΕΡ, Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, που εκμεταλλεύονται τις πορθμειακές γραμμές Θάσου. «Αναμφίβολα- καταλήγει - όλες αυτές οι ενέργειες αποσκοπούν στο να κλονίσουν την ενότητα και δράση του σωματείου, που παλεύει για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια όλων των συναδέλφων μας, προσπαθώντας να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση εργασίας, η εργατική νομοθεσία και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μέσα στα πλοία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ