Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΑΝΗΣ
Εκβιάζει για αφαίρεση κατακτήσεων!

Την κατάργηση επιδομάτων των εργαζομένων ζητάει η εταιρία σαν «αντάλλαγμα» για να μην τους πετάξει στο δρόμο με μετεγκατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Να παραιτηθούν από όλα τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει μέσα από αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, απαίτησε από τους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας κ. Ροκόφυλλος! Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μπαίνει εκβιαστικά για τους εργαζόμενους από το ΔΣ της εταιρίας, η οποία για να πετύχει το σκοπό της τους τρομοκρατεί με το επιχείρημα της μετεγκατάστασης του εργοστασίου στη Βόρεια Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, ο κ. Ροκόφυλλος κάλεσε τη Μ. Βδομάδα τους εργαζόμενους και τους μίλησε για την επικείμενη μετεγκατάσταση του εργοστασίου μέσα στο 2000. Με στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, είπε ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας ζητούν το εργοστάσιο να μετεγκατασταθεί στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα στη Χαλκιδική, όπου ο δήμαρχος προσφέρει έκταση 100 στρεμμάτων! Επίσης δήλωσε ότι υπάρχει και μια καλή πρόταση για μετεγκατάσταση στη Λάρισα. Ωστόσο, όπως είπε, κάνει προσπάθεια να «πείσει» τους μετόχους να μετεγκατασταθεί το εργοστάσιο κάπου κοντά. Για να το πετύχει όμως αυτό, ο πρόεδρος της εταιρίας ισχυρίστηκε ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν από όλες τις κατακτήσεις που έχουν μέχρι σήμερα (επιδόματα βαρδιών, διπλή υπερωρία, επιδότηση για παιδικό σταθμό, αποζημίωση στο 60% όταν βγαίνουν σε σύνταξη) και να πληρώνονται μόνο με το βασικό μεροκάματο που προβλέπει η σύμβαση!

Μάλιστα κινδυνολόγησε, λέγοντας ότι πολλά εργοστάσια έχουν οδηγηθεί στο κλείσιμο επειδή ακριβώς οι εργαζόμενοι είχαν πολλά δικαιώματα και κατακτήσεις! Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δήλωσαν αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουν τίποτα από τα δικαιώματά τους.

Ο Νίκος Μπούργιας, μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στην Καπνοβιομηχανία, δήλωσε σχετικά: «Η απευθείας συνάντηση του προέδρου της εταιρίας κ. Ροκόφυλλου με τους εργαζόμενους σκοπό είχε να εκφοβίσει, να τρομοκρατήσει και να εξαγοράσει τη συνείδηση των εργαζομένων με "όχημα" την επικείμενη μετεγκατάσταση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι η κινητήριος δύναμη της καπνοβιομηχανίας είναι αυτοί. Να αντιπαλέψουν και να αντισταθούν στα σχέδια της εταιρίας για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των κατακτήσεων που έχουν μέχρι σήμερα. Σ' αυτήν την προσπάθεια αρωγός και μπροστάρης πρέπει να είναι το σωματείο των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ