Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Εξυγίανση από σωματεία - «μαϊμού»

Τα όσα είχε αποκαλύψει ο «Ρ» κατά τη διάρκεια των φετινών Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ότι και στο χώρο του αθλητισμού των αναπήρων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες υπάρχουν σωματεία «μαϊμού», έρχεται να επιβεβαιώσει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για το Δικαίωμα των αναπήρων στον αθλητισμό και την εξυγίανση των Αθλητικών Φορέων των ΑΜΕΑ (συγκροτείται από αθλητές, εκπροσώπους αθλητικών σωματείων ΑΜΕΑ και εκπροσώπους του αγωνιστικού κινήματος των αναπήρων).

Με αφορμή το εκλογικό - απολογιστικό συνέδριο της λεγόμενης Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας - Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. -Α.με. Α). που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, η πλατιά αυτή επιτροπή, καταγγέλλει ότι πρόκειται για «μια ομοσπονδία που η πλειοψηφία των σωματείων - μελών της και ένα μεγάλο μέρος των αντιπροσώπων στο συνέδριο δεν είναι καν ανάπηροι» και συνεχίζει: «Ολως τυχαίως οι ίδιοι άνθρωποι που χρόνια τώρα για λογαριασμό των εκάστοτε κυβερνήσεων χειραγωγούν και ευνουχίζουν τη θέληση των αναπήρων μέσω του παρακρατικού μηχανισμού της λεγόμενης ΕΣΑΕΑ, είναι οι ίδιοι, όπου τώρα με τη "στολή" του αθλητικού παράγοντα χειραγωγούν τις αναπηρικές αθλητικές οργανώσεις. Περισσότεροι είναι οι τίτλοι τους από τους ανάπηρους αθλητές της χώρας μας!!!

Οι πραγματικοί αθλητικοί σύλλογοι των Ατόμων με Αναπηρίες για τέσσερα χρόνια δεν έχουν πάρει φράγκο από την κρατική επιχορήγηση με βάση τον αθλητικό νόμο. Σύλλογοι με παραολυμπιονίκες κινδυνεύουν να κλείσουν ή να τους γίνει έξωση από τα γραφεία τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα ενοίκια. Προπονητές και άλλα ειδικά στελέχη αναγκάζονται σε παραιτήσεις αφού για χρόνια παραμένουν απλήρωτοι».

Η Επιτροπή κάνει αναφορά στην ανυπαρξία των έργων υποδομής και στην ανάγκη εξυγίανσης του χώρου και καλεί τους πραγματικούς ανάπηρους να στηρίξουν ένα πραγματικό αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο για:

  • Μαζικό ειδικό αθλητισμό που να απευθύνεται σε όλους τους ανάπηρους, στηριγμένο στο δημόσιο ειδικό σχολείο και τη γειτονιά.
  • Εκδημοκρατισμό και εξυγίανση των αθλητικών αναπηρικών φορέων. Μέλη των αθλητικών φορέων που εκλέγουν και εκλέγονται να γίνονται μόνο αποδεδειγμένα ανάπηροι ή γονείς αναπήρων αθλητών που δεν μπορούν να εκπροσωπηθούνε. Αθλητικός φορέας νοείται αυτός που έχει τουλάχιστον 10 ανάπηρους αθλητές που έχουν συμμετάσχει τα 2 τελευταία χρόνια σε κάποιο περιφερειακή ή πανελλήνια διοργάνωση.
  • Οικονομικό έλεγχο σε βάθος αυτών που διαχειρίστηκαν χρήματα που σχετίζονταν με τον ειδικό αθλητισμό και την παραολυμπιάδα για το πού πήγαν τα τεράστια ποσά που διατέθηκαν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ