Κυριακή 31 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Καρχαρίες... και αθερίνα

Ο πρωτεργάτης του «τρομονόμου» και οι μεταγενέστεροι που τον συμπληρώνουν, ας έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους...

Οι κατηγορηθέντες της «17 Νοέμβρη» και του ΕΛΑ βρίσκονται έγκλειστοι και μάλιστα υπό ειδικό καθεστώς ενός συρμάτινου κλωβού, που μόλις τελευταία αποσύρθηκε.

Εγκλειστοι λοιπόν οι μεν, με εκατοντάδες χρόνια ποινών, ελεύθεροι όμως εκείνοι οι άλλοι οι διαπλεκόμενοι και περιπλεκόμενοι με την εξουσία. Και θα λειτουργήσει μεν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αλλά, προς θεού, μη νομίζετε ότι θα ποινικοποιήσουμε την υπόθεση και θα παραδώσουμε δικούς μας στη Δικαιοσύνη.

Ομολογούν, δηλαδή, αδιάντροπα ότι αυτοί οι «τρομοκράτες» των σκανδάλων, σε βαθμό κακουργήματος, δεν πρόκειται να οδηγηθούν ποτέ στο εδώλιο, ωσότου προφανώς εξαντληθεί ο χρόνος παραγραφής.

Ο καημένος ο Γιάννης Αγιάννης που καταδιώχτηκε γιατί άρπαξε ένα καρβέλι για να χορτάσει την πείνα του. Και από την άλλη οι σύγχρονοι Ιαβέρηδες της υποκρισίας που καταδιώκουν τα θύματα και όχι τους θύτες που κλέβουν της «Παναγιάς τα μάτια» και κοντεύουν ν' αποτελέσουν παραπληρωματικό «κράτος εν κράτει».

Το μονότονα επαναλαμβανόμενο ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο ούτε την επιδερμίδα των παχύδερμων της παραεξουσίας δεν αγγίζει.

Οι οποίοι, με τη μεταφορική έννοια, ρίχνουν αφροδίχτυα και πιάνουν την αθερίνα, το γόνο και καταστρέφουν το πλαγκτόν ενώ αφήνουν ν' αλωνίζουν οι αιματοπότες καρχαρίες - που κατά το ατύχημα του Κάστρο, του εύχονταν να... πεθάνει, για να μην μπουν στον κόπο να τον δολοφονήσουν, όπως έκαναν πολλές φορές έως τώρα, στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης αυτοκρατορίας του τρόμου, που ξεκινάει νέο πόλεμο κατά του Ιράκ.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ