Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαιολογικός «Αγών»

Από 7-14 του Νοέμβρη στο θέατρο «Κνωσσός» θα διεξαχθεί η 5η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου «Αγών».

Συνολικά θα προβληθούν 60 ταινίες, εκ των οποίων 20 ελληνικές. Στο καθαρά διαγωνιστικό τμήμα θα προβληθούν 26 ταινίες, εκ των οποίων 3 ελληνικές. Θα απονεμηθούν βραβεία σεναρίου, σκηνοθεσίας, φωτογραφίας, πρωτότυπης σύλληψης, εκπαιδευτικής ταινίας και αρχαιολογικού ρεπορτάζ, ενώ το κοινό θα απονείμει το δικό του βραβείο.

Η ταινία έναρξης είναι «Στα ίχνη των χαμένων χρωμάτων: πολύχρωμα μάρμαρα της αρχαίας Ελλάδας» της Γερμανίδας Elli Kriesh και θα ακολουθήσει ομιλία του αρχαιολόγου και διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Νίκου Καλτσά με θέμα «Το χρώμα στην αρχαία Ελλάδα». Μετά την ομιλία θα προβληθεί η ταινία του Τάκη Χατζόπουλου «Καραμήτρος, ο άνθρωπος που μιλούσε με τη γη».

Την ίδια μέρα (7/11) θα εγκαινιαστεί ένα αφιέρωμα στον πρωτοπόρο κινηματογραφιστή Φραντσέσκο Αλιάτα με την προβολή της ιταλικής ταινίας «Τα παιδιά της Panaria» σε σκηνοθεσία Nello Correale. Θα υπάρχει παράλληλα έκθεση με φωτογραφίες του, καθώς και έκθεση - αγορά ελληνικών αρχαιολογικών βιβλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ