Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Τα τελικά «εκλογικά» αποτελέσματα

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Η παράταξη του Ιμπραήμ Ρουγκόβα, «προέδρου» του προτεκτοράτου ΝΑΤΟ-ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές της 23ης Οκτώβρη, αλλά δεν έχει αυτοδυναμία στην 120μελή νέα «βουλή», ανακοίνωσε χτες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της επαρχίας και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δίνοντας στη δημοσιότητα τα τελικά «εκλογικά» αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΕ, η αποχή των ψηφοφόρων απ' τις κάλπες ήταν σημαντική, αφού η συμμετοχή του εκλογικού σώματος στο Κοσσυφοπέδιο ήταν της τάξης του 53,57%...

Η «Δημοκρατική Λίγκα Κοσσυφοπεδίου» του Ι. Ρουγκόβα πήρε 45,42%, το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσσυφοπεδίου (του πρώην ηγέτη των αυτονομιστών του ΟΥΤΣΕΚΑ, Χασίμ Θάτσι) πήρε 28,85%, η «Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου» του (επίσης πρώην στελέχους των αυτονομιστών) Ραμούς Χαραντινάι πήρε 8,39%, ενώ το νεοσύστατο κόμμα του πλούσιου Κοσσοβάρου εκδότη, Βετόν Σουρόι, έλαβε ποσοστό 6,23%.

Ο ΟΑΣΕ δεν ήταν σε θέση να δώσει στοιχεία για το ποσοστό αποχής της σερβικής μειονότητας απ' τις κάλπες, που ως επί το πλείστον αγνόησε τις «εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ