Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Αδιέξοδες οι συνομιλίες...

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΧΑΡΤΟΥΜ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

«Εάν η αύξηση της βίας συνεχιστεί... εάν δεν αναστραφεί αυτή η αρνητική τάση, τότε μπροστά μας έχουμε τη συνταγή για την καταστροφή» είπε χτες ενημερώνοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του οργανισμού στο Σουδάν, Ιαν Προνκ. Ο Προνκ υπερθεμάτισε για την ταχεία ανάπτυξη της (προσφάτως ενισχυμένης) δύναμης μερικών χιλιάδων στρατιωτών της Αφρικανικής Ενωσης στη δυτική σουδανική επαρχία, Νταρφούρ.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Σουδάν επισήμανε πως η σουδανική κυβέρνηση «δεν ελέγχει τις δυνάμεις του στρατού στην περιοχή και ως εκ τούτου οι μάχες γίνονται σε ολοένα και περισσότερα μέρη».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Σουδανού «προέδρου» Ομάρ Αλ Μπασίρ αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία με τους αντάρτες του Νταρφούρ στην τράπεζα συνομιλιών που γίνονται στη Νιγηρία υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ενωσης, αντιδρώντας ιδιαίτερα στην πρόταση για τη θέσπιση «εναέριων ζωνών απαγόρευσης της κυκλοφορίας» πάνω από το δυτικό τμήμα της χώρας... Σχολίασε την πρόταση «μονομερή», ενώ οι διαπραγματευτές της Αφρικανικής Ενωσης αντιπαρήλθαν επιμένοντας πως πρόκειται για «τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ